DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Túraautó

Fogynak az Audik az élről: Ekström és Mortara büntetést kapott

Szombaton még erős időmérő edzésnek örülhetett az Audi a DTM zandvoorti hétvégéjén, hiszen öt autójuk is az első hatban végzett. Közülük kettőt azonban hátrasoroltak a rajtrácson, Edoardo Mortarát ráadásul egészen a mezőny végére.

Mortara és Mattias Ekström a második rajtsorba kvalifikáltak Mike Rockenfeller és Marco Wittmann mögé, ám mindketten elveszítették a helyezésüket.

 

Először Ekström büntetése érkezett, akit öt rajthelyes hátrasorolással sújtottak, mivel feltartotta gyorskörén Gary Paffett Mercedesét. A svédet a Q1-ben elkövetett manőveréért találták vétkesnek, amikor a gumijai melegítése közben nem figyelt a mögötte érkező riválisára. Ez végül nem volt hatással a brit eredményére, aki tovább tudott jutni a Q2-be, de a büntetés jogosságán ez nem változtatott.

 

Ekström így a 9. helyre sorolódott vissza, ami hamarosa nyolcadikká vált, köszönhetően a másik Audi kálváriájának. Mortara autóján ugyanis a technikai ellenőrzés során a megengedettnél alacsonyabbnak találták a diffúzor pozícióját, ami az olasz eredményének törlésével járt, így a mezőny legvégére, a 23. helyre sorolódott.

 



A rajtrács eleje így két helyet is előrelépett, Rockenfeller és Wittmann mögül Jamie Green, Nico Muller, Pascal Wehrlein és Marin Tomczyk fognak rajtolni.

 

öt helyett három Audi maradt tehát a tűz közelében, s bár a márka esélyei csökkentek, de még mindig jók ahhoz, hogy a 13:30-kor kezdődő futamon valamelyik pilótájuk megszerezze idei első győzelmüket.

 

A végleges rajtrács:

 

1 Mike Rockenfeller Audi
2 Marco Wittmann BMW
3 Jamie Green Audi
4 Nico Muller Audi
5 Pascal Wehrlein Mercedes
6 Martin Tomczyk BMW
7 Joey Hand BMW
8 Mattias Ekstrom Audi
9 Miguel Molina Audi
10 Gary Paffett Mercedes
11 Adrien Tambay Audi
12 Paul Di Resta Mercedes
13 Timo Glock BMW
14 Bruno Spengler BMW
15 Timo Scheider Audi
16 Maxime Martin BMW
17 Christian Vietoris Mercedes
18 Antonio Felix da Costa BMW
19 Augusto Farfus Jr. BMW
20 Robert Wickens Mercedes
21 Daniel Juncadella Mercedes
22 Vitaly Petrov Mercedes
23 Edoardo Mortara Audi

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: