DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Túraautó

BMW: Két bajnoki cím félig a zsebben

Hét verseny alatt negyedik futamgyőzelmét szerezte meg Marco Wittmann a DTM nürburgringi futamán, ez pedig azt jelenti, hogy a következő versenyen, a Lausitzringen könnyen bajnokká avathatják.

Marco Wittmann pontelőnye 64 egység úgy, hogy már csak három forduló van hátra, ennél is sokat mondóbb adat viszont, hogy legközelebbi riválisai, Mattias Ekström és Edoardo Mortara mindössze 56-ot gyűjtöttek ugyanannyi futam alatt. Ezt a bajnoki címet már csak valami csoda folytán vehetik el a német versenyzőtől - ugyanez igaz csapatára, az RMG Teamre is. Mivel Wittmann csapattársa, Maxime Martin is nyert már idén versenyt, a négyéves alakulat hétből tíz győzelemmel büszkélkedhet, 67 pontos előnyük van az audis Abt formáció ellen.

 

A gyártói bajnoki cím azonban kevésbé biztos: ide egy márka autói által gyűjtött összes pont beleszámít. Mivel az Audinak számos versenyzője ért már el idén kiemelkedő eredményeket, a négykarikás gyártó lemaradása csupán 18 egység a BMW-hez képest, annak ellenére, hogy még egyetlen futamot sem nyert. Ez az értékelés még tartogathat izgalmakat.

 



"A pole pozíció és győzelem tökéletessé tette a nürburgringi hétvégét számomra és a csapat számára is" - idézte fel a sikert Marco Wittmann. "Jó startot vettem, vezettem az egyes kanyarban, és hamar elhúztam a többiektől. A kiállásom gyors és hibátlan lett. A verseny közepén egy kisebb hibát vétettem, túl későn fékeztem és szlalomoznom kellett a sikánban. A gumik kezdtek elfogyni a végén, így nyomás alá kerültem Mike Rockenfellertől. De meg tudtam tartani a vezetést, és nyerni az RMG csapat hazai versenyén."

 

Wittmannt leszámítva nem sok örömben lehetett része a BMW-nek - csupán csapattársa, Maxime Martin és Martin Tomczyk szereztek pontot rajta kívül, ők is a szerény 7. és 8. helyen. Timo Glockkal például szinte minden megtörtént, ami hátráltathatta - ő mindössze a 17. pozícióban ért célba.

 

"A versenyem igazából véget is ért három kanyar alatt. Mattias Ekströmmel ütköztem, az autóm pedig súlyosan megsérült emiatt. Azután Gary Paffett-tel csatáztam később, ami közben néhányszor összeértünk. A nézők jól szórakozhattak közben, én nem. Legközelebb sokkal előrébbről kell majd rajtolnom, a mezőnyben mindig nehéz. Gratulálok Marco Wittmann-nak negyedik győzelméért. Elismerésem a teljesítményért, amit ebben a szezonban nyújt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: