DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Caterhamek a 14-15. helyen zárták volna a GP2-es időmérőt

A GP2 immár nemcsak hangosabb a Formula-1-nél, de gyorsabb is bizonyos esetekben"

A Formula-1 a télen lecserélte a nyolchengeres szívómotorokat, az elsőszámú nevelőszéria, a GP2 viszont megőrizte azt, így hangban jelentősen felülmúlják a királykategória gépeit a GP2-es autók, persze nem ez a legfontosabb szempont. Az már jóval aggasztóbb lehet a száguldó cirkusz rajongói számára, hogy a GP2-ben pole-t szerző Richelmi körideje az F1-ben is partiképes lett volna.



 



 

Az 1:29.293-as köridő, mellyel a monacói Richelmi biztosította pole-ját, kevesebb mint egy másodperccel maradt el attól a köridőtől, ami az F1-es időmérőn a Q2-höz elég lett volna. A rajtrács 18. helyére lett volna elegendő ez a kör, azaz mindkét Marussiát és mindkét Caterhamet megelőzte volna, utóbbiaknál ráadásul a GP2 legjobb tizenhárom autója egyaránt gyorsabb volt.



 

Sergio Perez nemrég úgy nyilatkozott, hogy a sokkal kisebb költségvetésből működő GP2 hangjával és sebességével kellemetlen helyzetbe hozza a Formula-1-et. Most a Marussia-vezér Graeme Lowdon szólalt meg, akinek csapatát a Caterham mellett a legérzékenyebben érintheti ez a dolog: "A szabályokon múlik, semmit sem tehetünk. A szurkolókat sem kritizálhatjuk, aki felteszi ezt a kérdést, fontos meghallgatni őket."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: