DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A legsikeresebb utánpótláscsapat a McLaren partnere

Tizenegy év alatt huszonhárom bajnoki trófea, a volán mögött Hamiltonnal, Vettellel, Hülkenberggel és Grosjeannal. Az ART Grand Prix a McLaren és a Honda új partnere.

Az európai utánpótlás-sorozatok elmúlt bő évtizedének legsikeresebb csapata, az ART Grand Prix a 2014-es évet már a McLaren, illetve jövőre érkező motorpartnere, a Honda partnereként kezdi meg. Ezzel az 1998 és 2000 közt működő West Competitiont követően a McLarennek ismét lesz egy "csapata" az elsőszámú nevelősorozatban. Az ART autóit idén a WSR 3.5 literes kategóriájának 2013-as ezüstérmese, Stoffel Vandoorne és a japán Takuya Izawa vezethetik.



A korábban a Lotus csapattal kapcsolatban álló ART lenyűgöző eredményekkel rendelkezik az elmúlt tíz évből: a Formula-3 Euroszériában nyolc év alatt hat egyéni és öt csapatbajnoki címet szereztek, méghozzá olyan versenyzőkkel, mint Hamilton, Vettel, Grosjean, Hülkenberg, Kobayashi, Sutil, di Resta, Bianchi, vagy Bottas. A GP2-ben kilenc év alatt három egyéni (Rosberg, Hamilton, Hülkenberg) és három csapatbajnokság jutott nekik, a GP3-ban pedig csapatként "hibátlanok", hiszen a széria történetének mind a négy bajnoksága az övék lett - Gutierrez és Bottas pedig az egyéni címet is megszerezték az ART-nak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: