DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

WTCC: A Honda a valenciai tesztnek tulajdonítja erős formáját

A WTCC argentínai hétvégéjén a Citroen mögött egyértelműen a Honda autói képviselték a második erőt. A márkánál annak tulajdonítják a formajavulást, hogy a júliusban Valenciában lebonyolított tesztjükön több új megoldást is kikísérleteztek.

A Honda legjobb eredményét Michelisz Norbert érte el az első futamon megszerzett második helyezéséve, és bár a gyári csapat pilótái mindkét nekifutásra lecsúsztak a dobogóról, a japán márka a hétvégén egyértelműen a Chevrolet fölé nőtt, amely autók dolgát még a 20 kg pluszsúly is nehezítette.

 

"Nagyon örülök az eredménynek" - mondta Michelisz. "Már a rajtnál sikerült pozíciókat javítanom, és a végéig megőriztem a 2. helyet. Muller az utolsó körökben próbált rám felzárkózni, de elég nagy volt köztünk a távolság, így az idei legjobb helyezésemet szerezhettem, amivel a bajnoki pozíciómon is erősítettem."

 



A Honda WTCC-programját irányító JAS Motorsport ügyvezetője, Alessandro Mariani egyértelműen az előző hónapban megejtett gyakorlásnak és az új fejlesztéseknek tudta be az erős formát, amit a szezon hátralévő négy hétvégéjére is megőriznének.

 

"A valenciai teszt után találtunk néhány megoldást arra, hogy hogyan javíthatunk a teljesítményünkön, ennek hatásai pedig egyértelműen kimutatkoztak Argentínában" - nyilatkozta. "Csapatfőnökként ugyan csalódott vagyok, hogy nem értünk el még jobb eredményt, de sokat tudtunk tanulni azáltal, hogy a legfrissebb fejlesztéseket versenykörülmények között használtuk, és ez biztató a jövőre nézve."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: