DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCC

Huff Makaóban már a győzelmet célozná meg

A Lada WTCC csapatában mindenki motivációján nagyot lendített az argentínai siker, ahol Rob Huff második helyet szerzett, először dobogóra állítva a orosz márka autóját. A brit pilóta reméli, a szezon további részére is kitart a lendületük, és nem is állna meg ennél az egy pódiumnál.

A 2012-es bajnok az idei évre igazolt át a sportban még tapogatózó Ladához, akiknek három autója rendszeresen a vert mezőnyben végez, és csak elvétve tudják magukat beverekedni a pontszerzők közé. A hétvégén a Termas de Rio Hondo versenypályán azonban Huff 10. helyet szerzett az első futamon, ami pole-t jelentett számára a másodikra. Mire a Citroenek átverekedték magukat a mezőnyön, ő kényelmes előnyre tett szert, és csak Jose Maria Lopez tudta őt megelőzni a verseny féltávjánál, amikor a Lada nyomába ért a jóval erősebb Citroennel.

 

"Nyerhettünk volna, de tudtam, hogy milyen sokat jelentene ez a második hely is a csapatnak, ezért biztosra akartam menni, hogy legalább ezt megszerezzük" - mondta Huff, aki nem is próbált erőszakoskodni Lopezzel a pályán. "Ugyanúgy élveztem a díjátadót, mint régen, és szép volt együtt ünnepelni a sikert a csapattal a fáradhatatlan munka után."

 



Négy futam van még hátra az idei szezonból, mindegyiket Ázsiában rendezik: kettőt Kínában, egyet Japánban, majd pedig a szezonzárót hagyományosan a makaói utcai pályán. Huff úgy érzi, a jelentős fejlesztésekkel megpakolt és könnyebbé tett Ladával ezeken a helyszíneken is lesz keresnivalója, és akár a dobogó tetejére is visszatérne.

 

"Nagyon optimista vagyok a következő versenyeinket illetően. A pekingi pálya szűk és kanyargós, ahol nem lesz szükség erős aero-csomagra, ez pedig a kezünkre játszhat. Sanghaj és Suzuka nehéz lehet, de komolyan hiszem, hogy Makaóban esélyünk lehet egy újabb dobogóra vagy akár a győzelemre is" - jelentette ki.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: