DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCC

WTCC: Elvették Borkovic 8. helyét, a Campos fellebbez

Két ponton is változott a WTCC második argentin futamának végeredménye a leintést követően. Dusan Borkovic és a debütáló Camilo Echevarría is büntetést kapott.

Az ítélet a Campos Chevrolet-t vezető Borkovic számára fájóbb, hiszen a versenybírók utólagosan kizárták őt a 8. helyről, miután autójának padlóját a megengedettnél alacsonyabban találták a technikai átvizsgálás során. A szerb ezzel elveszítette 4 pontját, de az eredmény még mindig nem tekinthető véglegesnek, hiszen a Campos fellebbezett a döntés ellen.

 

Az újonc szerbet hihetetlen balszerencse kíséri végig első szezonjában a legnagyobbak között: nem először kapott már büntetést technikai szabálytalanság miatt, a Hungaroringen az időmérőről zárták ki hasonlóan a padló problémái miatt, ami akkor a fordított rajtrács pole-jának fájdalmas elvesztését is jelentette számára. Emellett több műszaki hiba is sújtotta már a Chevrolet-t, miközben Borkovic elismerte, hogy olykor ő maga is hibákat vét, hiszen még mindig ismerkedik az autóval és a pályák nagy többsége is új számára a versenynaptárban.

 



A mezőny végén is belenyúltak a sorrendbe az ítélethozók, amikor a hétvégén debütáló argentin Camilo Echevarríát sorolták vissza a TC2-es kategória második helyről az utolsó, harmadikra, miután bűnösnek találták őt a John Filippivel való ütközésben.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: