DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCC

WTCC: A Lada új modellel próbálja ledolgozni hátrányát

A Lada teljesen új autóval készül a 2015-ös WTCC-szezonra, miután a jelenleg használt Granta modellről a Vestára vált.

Az orosz márka néhány alkalmi beugrást követően 2013-ban kötelezte el magát először a teljes szezon mellett a Túraautó-világbajnokságban, de sem tavaly, sem idén az új szabályok mellett nem tudtak felérni az élmezőny szintjére. Ebben az évben is rendszeresen a gyári Citroenek, Hondák és a privát Chevrolet-k mögött, valamint a TC2-es autók előtt állnak a rangsorban három autójukkal.

 

A cég elnöke, Bo Andersson bejelentette, hogy az augusztusi moszkvai autófesztiválon mutatják majd be jövő évi kihívójukat, amely már nem a Granta, hanem a Vesta modell alapján épül majd.

 



"Elköteleztük magunkat a versenyzés mellett, a programunkat pedig rengeteg ember támogatja, köztük a számos rajongóval. A cég számára fontos a motorsportban való részvétel, és szükségünk van arra, hogy győzzünk" - mondta Andersson.

 

Idén a Ladánál vezető James Thompson, Mikhail Kozlovszkij és a bajnok Rob Huff triója egyszer sem tudott az 5. helynél előkelőbb pozícióban végezni az autóval, és az esetek többségében a pontszerzésről is lecsúsznak. A hazai versenyhétvégéjük két futamáról is összesen egy ponttal távoztak.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: