DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCC

Lopez Argentínában el akar húzni az ismeretlen pályák előtt

A Túraautó-világbajnokságot némi meglepetésre az első pillanattól vezető Jose Maria Lopez hazai futamaira készül, ahol tavaly élete első versenyhétvégéjén egyből győzni tudott.

A WTCC európai szezonja véget ért, a hátralévő öt forduló közül egyet Dél-Amerikában, négyet pedig Ázsiában teljesít a mezőny. Elsőként a bajnoki éllovas Jose Maria Lopez otthonába, Argentínába érkezik a világbajnokság, ahol a Citroen versenyzője tavaly beugróként megnyerte a második futamot karrierje első WTCC-hétvégéjén, ráadásul egy gyengécske BMW volánja mögött. Pechito most viszont esélyesként készülhet hazai versenyeire, ahol újabb lépést tehet a végső cél, a világbajnoki cím megszerzése felé:



 

"Hazai pályán versenyezhetek, ismerem a pályát és szeretem is. Nem kizárólag a tavalyi bemutatkozó WTCC-győzelmem miatt, hanem azért is mert szép emlékeket idéz fel bennem, országos szinten sok sikert értem el itt a múltban" - nyilatkozta a versenyre előretekintve az argentin. "Bizakodva várom a versenyt, már most látom magam előtt a rajongókkal teli lelátókat, a nagyszerű hétvégét, melyen az egész világnak megmutatjuk, milyen szenvedélyesen szereti Argentína a motorsportot" - mondta Lopez, aki maga is elismerte, hogy nem számított ekkora sikerre a szezon előtt:



 



 

"Egy teljesen új dologhoz kellett alkalmazkodnom, keményen dolgoztam, hogy ilyen magas szinten teljesítsek. Elégedett vagyok, mivel nem követtem el hibákat, egyetlen kiesésemet is a sebességváltó okozta Moszkvában. Egyedül a rajtjaimon szeretnék javítani, de így is elégedett vagyok, mivel pozitív eredményeket értem el" - folytatta Lopez, aki úgy érzi, a bajnoki küzdelem neheze még csak most kezdődik:



 

"Elégedett vagyok, de két lábbal a földön kell maradnom, mert tudom, hogy semmi nem jön könnyen. Az ázsiai események sokkal nehezebbek számomra, mivel egyik pályán sem versenyeztem még, sem Kínában, sem Japánban, sem Makaóban. A riválisok és a csapattársaim közt viszont van olyan, aki már sokszor járt arra, ezért is fontos, hogy Argentínában növeljem az előnyömet, hogy ezt követően kicsit kényelmesebb legyen a helyzet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: