DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCC

Michelisz: Küzdelmes hetedik hely az első futamon

A Paul Ricard versenypálya először adott otthont a FIA Túraautó-világbajnokság mezőnyének. Az első futamon ismét a Citroen dominancia mutatkozott meg.

 

A tegnap esti időmérő után a Q3-ban szereplő öt autó technikai ellenőrzése során két autónál szabálytalanságot találtak, így a Citroen Total Team két tagjának (a francia Sebastian Loeb és az argentin José Maria López) az elért eredményeit törölték így mind a két futamon az utolsó sorba kerültek. Ennek következtében Michelisz a második sorból rajtolhatott.

 

A rajtnál a francia Yvan Muller beragadt, így Michelisz rögtön megszerezte a második pozíciót a szintén Honda Civikkel versenyző olasz Tarquini mögött.

Ám a Citroen ereje szinte azonnal megmutatkozott, hiszen a rossz rajtot követően Muller két körön belül megelőzte mind a két pilótát és az élre tört.

 

Michelisz tartotta a pozícióját, de az utolsó sorból startoló Loeb és López elkezdte bedarálni a mezőnyt. A francia volt a gyorsabb és folyamatos nyomást gyakorolt a Michelisz mögött lévő angol Huffra (Lada) és a francia Valentére (Chevrolet).

 

A hatodik körben Loeb megelőzte Micheliszt, viszont eddigre felért a csapattársa, aki a Huff-Valente párost kezdte támadni.

 

A tízedik körben az argentin utolérte a Zengő Motorsport versenyzőjét és a kettőjük között kialakult csata során Michelisz autójának kormányműve megsérült és a visszamaradt hat körben már nem volt harcképes a Honda. A kormány mintegy 30 fokos szögbe állt meg. Ennek következtében az uolsó két körön elment mellette Huff és Valente is.

 

A futamot végül Yvan Muller nyerte meg, a csapattársa Sebastian Loeb és a hondás Tarquini előtt.

 

Végeredmény: https://dev.mstworld.tv/Results

 

Michelisz Norbert nyilatkozata:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: