DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Melbourne 2020-ig hosszabbított

Bár az idei szezonnyitó után perrel fenyegetőztek a Forma-1-es autók új hangja miatt, az Albert Park még hat évig az Ausztrál Nagydíj helyszíne marad.

A pályának 2015-ig volt érvényes kontraktusa, közel egy éven keresztül zajlottak a kibővítésről szóló tárgyalások, mire végül sikerült megegyezni Bernie Ecclestone-nal. Az új megállapodást múlt héten, Londonban írták alá. A verseny szervezői abban bíznak, Daniel Ricciardo élmezőnybe kerülése jótékony hatással lesz a nagydíj nézettségére.

 

"A szerződéssel együtt abban reménykedünk, hogy Ausztrália Daniel Ricciardója megnyeri a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat, és világbajnokká fog válni" - mondta Denis Napthine, Victoria állam miniszterelnöke. "Gratulálok Ron Walkernek, aki szívós tárgyalóként Victoria számára a legjobb szerződést szerezte meg."

 



Az már biztos, hogy a következő évben továbbra is Melbourne marad a szezonnyitó - 1996-os érkezése óta két kivételtől eltekintve mindig ezen a helyszínen kezdődött az idény. Az egész versenynaptárban csak másik hét versenypálya található, ahova hosszabb ideje megszakítás nélkül ellátogat a mezőny (Silverstone, Monaco, Monza, Barcelona, Interlagos, Spa és a Hungaroring).

 

Az idei Ausztrál Nagydíj után a szervezők még arról nyilatkoztak, hogy az új szabályok, elsősorban a motorhang kárt okozott nekik, ezért alaposan tanulmányozni fogják szerződésüket, nem lett-e megszegve valamelyik pontja. Azt is kiemelték: nem ilyen Forma-1-ért fizették ki a hatalmas rendezési összegeket.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: