DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Jövőre valószínűleg már nem lesz bahreini teszt a télen

A Formula-1-es csapatfőnökök a hírek szerint Kanadában megegyeztek arról, hogy az előszezonban nem utaznak el Bahreinbe.

Az idei szezonnyitó előtt a szokott három helyett csak egy kollektív tesztet rendeztek Spanyolországban, a maradék kettőre a mindig napos Bahreinben került sor, hogy ezzel garantálják a folyamatos jó időt a csapatok számára. A költségcsökkentések korában azonban hosszú távon fenntarthatatlan egy Európán kívüli teszt, s a mezőny valószínűleg már jövőre sem utazik el Bahreinbe a szezon előtt.



 

A Speed Week legalábbis erről számolt be, a témáról megkérdezett Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója pedig nagyon támogatja ezt: "Bahrein sokkalta messzebb van, mint bármelyik spanyolországi helyszín, szóval sokkal drágább ott tesztelni. Logisztikailag egy igazi rémálom: ha valamilyen probléma adódik, sokkal több idő odarepíteni az új alkatrészeket. Hatórás repülőút, nem pedig kettő..."



 



 

A lap tudósítója, Mathias Brunner szerint a csapatfőnökök Kanadában megegyeztek, hogy a következő előszezonban is három tesztet tartanak, méghozzá mindhármat Spanyolországban. A pontos menetrendről még nem született döntés, de valószínűleg a korábbiakhoz hasonlóan egy tesztet rendeznek Jerezben, majd kettőt Barcelonában.



 

Egyébként az is felmerült az elmúlt hetekben, hogy a költségek csökkentése érdekében az idén bevezetett szezonközi teszteket máris törlik majd a naptárból, bár Brunner szerint ez még nyitott kérdés: "Még nincs kőbe vésve a dolog. Egyes csapatok szeretnének legalább két tesztet a szezon közben."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: