DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Maldonado zárta az élen a barcelonai tesztet

Pastor Maldonado és a Lotus megőrizte délelőtti első helyét a hétvégi Spanyol Nagydíj helyszínén rendezett teszt második napján. Susie Wolff 55 kört tett meg a Williamsszel, míg Stoffel Vandoorne sikeresen teljesítette a szuperlicenszhez szükséges távot.

A Lotus sokkal eredményesebben zárta ezt a teszthetet, mint néhány héttel ezelőtt a bahreinit, ahol az újra és újra előbukkanó technikai hibák miatt alig tudtak érdemi munkát végezni. A venezuelai pilóta ma 102 kört megtett az E22-vel, legjobb eredménye pedig még a hétvégi futam pole-pozíciós idejénél is erősebb volt. Ennek oka, hogy Maldonado a szuperlágy gumikkal futotta meg azt a kört, míg a nagydíj során a közepes keverék volt az elérhető leglágyabb választás.

 

A második helyen záró, és délelőtt a hangerősítő kipufogót kipróbáló Nico Rosberg szintén 102-nél állította meg a körszámlálót, délutánra azonban a csapat leszerelte az, és a hagyományos csővel folytatták a programot.

 



A 90 kört teljesítő Kimi Raikkönen jóval eredményesebb napot zárt a tegnapinál, amikor egy műszaki hiba és egy kicsúszás is hátráltatta a Ferrarit a teszt zavartalan elvégzésében. Ma inkább Sebastian Vettel volt az, aki problémásabb napot zárt - a német délelőtt alig dugta ki autója orrát a bokszból, de délután sikerült ledolgozniuk az elvesztett idő egy részét. Danyiil Kvjat persze bizonyára örült volna, ha csak annyi gondja van, mint a négyszeres bajnoknak, hiszen a Toro Rossóval mindösszesen 21 körig jutott, délután szinte semmilyen aktivitást nem mutatva.

 

A Williamsnél első hivatalos tesztjét teljesítő Susie Wolff az 5. helyen zárt 55 kör megtétele után. Toto Wolff felesége első alkalommal próbálhatta ki a csapat idei autóját, és lenyűgözte őt a különbség a tavalyi modell viselkedéséhez képest, amelyet egy évvel ezelőtt egy rövid ideig Silverstone-ban volt lehetősége kipróbálni.

 

A McLarennél is egy újonc, Stoffel Vandoorne debütált ma az autóban, ami olyan jól sikerült a GP2-ben versenyző belga számára, hogy meg sem állt 135 körig, amivel bőven teljesítette a szuperlicenszhez szükséges kilométermennyiséget. Emellett a csapat ma a Pirellinek segédkezett a gumik fejlesztésében, a Force Indiával egyetemben.

 

Ma tizenegy helyett tíz autóból állt a mezőny, miután a Caterham idő előtt összepakolt, hiszen a tegnap megsérült autóval már nem tudtak volna pályára lépni, így Robin Frijns tervezett tesztje is meghiúsult.

 

Legközelebb a Brit Nagydíj után, Silverstone-ban lesz a csapatoknak lehetőségük egy hasonló kétnapos tesztre.

 

A második tesztnap végeredménye:

 

# Versenyző Csapat  Idő Kör
1. Pastor Maldonado Lotus-Renault 1:24.871 102
2. Nico Rosberg Mercedes-Mercedes 1:25.805 102
3. Kimi Raikkonen Ferrari-Ferrari 1:26.480 93
4. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 1:26.972 84
5. Susie Wolff Williams-Mercedes 1:27.280 55
6. Jules Bianchi Marussia-Ferrari 1:27.718 55
7. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1:27.973 72
8. Daniel Juncadella Force India-Mercedes 1:28.278 91
9. Stoffel Vandoorne McLaren-Mercedes 1:28.441 135
10. Danyiil Kvjat Toro Rosso-Renault 1:28.910 21

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: