DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Merényletet terveztek a tavalyi Bahreini Nagydíjon

A bahreini rendőrség elfogta és ötéves börtönbüntetésre ítélte azt az öt személyt, akik merényletre készültek a tavalyi, 2013-as Bahreini Nagydíj helyszínén.

Az országban 2011-ben kirobbant forradalom és belpolitikai viszály miatt abban az évben törlésre is került a futam a versenynaptárból, ám a következő szezonokban már - a folyamatos fenyegetések ellenére - kisebb kellemetlenségeket leszámítva rendben lezajlott a futam, idén például az F1. 900. versenyét is ott tartották, éjszakai világítás mellett.

 



Kisebb szélsőséges csoportok viszont eközben folyamatosan a rendezvény megzavarásának lehetőségével próbálták elijeszteni a sportot az országból. Mint kiderült, tavaly öt személy, három férfi és két nő feltehetően merényletet szándékozott végrehajtani a pálya területén belül, de szerencsére a rendőrök időben észrevették és letartóztatták őket. Az egyik nő a jelentés szerint terhességet színlelve, egy párna alá rejtett bombát próbált bevinni a belépőkapun, terve azonban nem járt sikerrel. Bírósági tárgyalásuk a napokban ért véget, és az érintetteknek fejenként ötéves börtönbüntetést kell letölteniük.

 

A 2013-as Bahreini Nagydíj így rendben lezajlott, és Sebastian Vettel fölényes győzelmével ért véget.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: