DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Egyetlen szó okozta a galibát Kínában

Kiderült, mi okozta a problémát vasárnap a Kínai Nagydíjon, ahol a mezőny idő előtt megkapta a kockás zászlót.

A Kínai Nagydíj ha másról nem is, arról sokáig emlékezetes lehet majd, hogy tévedésből idő előtt vetettek véget neki a kockás zászlóval. A sportszabályzat 43.2-es cikkelye szerint ebben az esetben nem számít, hogy a zászlót tévesen lengették be, a futam ezzel véget ért, így a végeredményt vissza kellett számolni - hasonló jelleggel ahhoz, mint amikor piros zászlóval vetnek véget a versenynek.



 



 

A német Auto Motor und Sport című magazin tegnap elmagyarázta, mi okozhatta a gondot: a helyi versenyigazgató, Zhuang Tao a verseny vége felé közeledve megkérdezte Charlie Whitingot, hogy az utolsó előtti körben bemutassák-e a fehér zászlót, ahogy azt más szériákban szokás. Whiting természetesen nemmel válaszolt, amit Zhuang továbbított a zászlós embernek.



 

A férfi, akinek nem hozták nyilvánosságra a nevét, a "no flag now" (Most nincs zászló) üzenet első szavát nem hallotta (vagy talán félreértette), s azonnal meglengette a kockás zászlót, ahogy Hamilton megérkezett - csakhogy a versenyből még hátra lett volna egy kör"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: