DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Újraaszfaltozzák a célegyenest a Hungaroringen

Ha az időjárási feltételek megfelelőek lesznek, akkor márciusban újraaszfaltozzák a célegyenest a Hungaroringen - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Gyulay Zsolt, a mogyoródi létesítményt üzemeltető zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

A sportvezető emlékeztetett arra, hogy tavaly év végén téliesítették és kármentesítették az aszfaltcsíkot, a nagyobb repedéseket felmérték és kijavították annak érdekében, hogy tovább ne romoljon a burkolat állapota.

 

"Már akkor láttuk, hogy a teljes célegyenes felújítása nem tűr további halasztást, ezért még a pályahasznosítási szezon előtt szükséges lesz ezt megtennünk" - mondta Gyulay Zsolt.

 

Az elnök-vezérigazgató hozzátette, mostani terveik szerint ősszel elindulhat a teljes pálya újraaszfaltozása és a rázókövek cseréje is.

 

A mogyoródi Forma-1-es pályára május elején a túraautó-világbajnokság (WTCC), június elején pedig a német túraautó-bajnokság (DTM) mezőnye látogat majd el. A Forma-1-es Magyar Nagydíjra július végén kerül sor, szeptember közepén pedig még a Renault-világsorozat (WSR) egyik versenyhétvégéjét is lebonyolítják a Hungaroringen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: