DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ecclestone Jersey-be küldi a valenciai korlátokat?

A hírek szerint Bernie Ecclestone újrahasznosítja a pusztuló valenciai F1-es helyszín tartozékait, hogy ezzel segítse a verseny előkészületeivel gondban lévő New Jersey-t.

Nemrég látott napvilágot, hogy Bernie Ecclestone beleegyezett, hogy a Valenciával kötött szerződést az annak megszegéséért fizetendő büntetés nélkül szüntessék meg, amivel a helyi kormány mintegy 54 millió eurót spórolt meg. Ecclestone-nak azonban, ahogy arról tegnap a Formula.hu is beszámolt, volt egy feltétele.



"Abban állapodtunk meg, hogy a felszerelést nem használjuk más pályákon" - mondta az elnök, Alberto Fabra. A Marca című spanyol sportlap most felfedte, mi áll ennek az elsőre kissé különösnek ható kérésnek a hátterében...

"A Formula-1-ben mindennek ára van" - írta Paul Juanarena, a Marca tudósítója. Elmondása szerint Ecclestone megszerezte a valenciai felszerelést, beleértve a több mint tíz kilométernyi kerítést és korlátot, melyek több millió eurót érnek. Ezzel Juanarena szerint a nehéz pénzügyi helyzetben lévő New Jersey-be tervezett futam szervezői járhatnak jól, hiszen ők használhatják majd fel a Valenciában szükségtelenné vált felszerelést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: