DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bruce McLarentől Jenson Buttonig - Megjelent a legfrissebb AFM

Két nagy történelmi témával - az 50 éves McLarennel illetve a Lauda-Hunt filmmel - és 148 oldalán számtalan aktualitással már megvásárolható a legfrissebb Autósport és Formula Magazin. A világ vezető szaklapja, az F1 Racing legérdekesebb cikkei és különleges fotói ezúttal is nagyszerű tartalmat szavatolnak a motorsportok szerelmesei számára.

Jenson Button ugyan csak egy ponttal tudta megünnepelni a McLaren istálló ötvenedik születésnapját, ám ettől függetlenül nagyon jókedvűen nyilatkozott riporterünknek, aki az olvasók által beküldött kérdésekből válogatta ki a legjobbakat. A brit világbajnok a beszélgetés során bevallotta, nem tudja, hány rózsaszín ing lóg édesapja szekrényében, de meri remélni, hogy egynél több, hiszen az összes versenyhétvégén ilyen ruhában kíséri el fiacskáját a soron következő futamhelyszínre - bízva abban, hogy ez hoz szerencsét" Az is kiderül a cikkből, hogy Button legemlékezetesebb ajándéka, amelyet szurkolóktól kapott, az egy Magyarországon átadott Lada és az a palack bor, ami minden hungaroringi futamon menetrendszerűen érkezik az öltözőjébe.



A McLaren korábbi legendája, Emerson Fittipaldi is szolgál meglepetésekkel a lap nagyinterjújában: a beszélgetés során többek között azt is elmeséli, annak idején milyen volt remegő lábú fiatalként nemet mondani Colin Chapman Lotus-főnök ajánlatára, pusztán az okból, mert újoncként még nem érezte képesnek magát a kor legjobb autóját vezetni.

És még mindig McLaren: szakértőink kiválasztották a wokingi istálló három legjobb F1-es versenygépét, hogy a lehető legrészletesebben bemutassák az olvasóknak az M23-ast, az MP4/2-est és az MP4/4-est. A lap megemlékezik az alapító Bruce McLarenről is, akiről egy honfitárs és jó barát ír, végül arra is lehetőség kínálkozik, hogy minden rendszeres olvasónk önmaga is megünnepelhesse a csapatot, hiszen az Autósport és Formula Magazin előfizetési ajándéka ezúttal a team hivatalos sportzsákja.

A hónap másik kiemelt témája a Rush című film, amelyről a legtöbben felsőfokon nyilatkoznak, és amelyhez az AFM egy különleges visszatekintővel szolgál: a cikk feleleveníti, mit is mondott az 1976-os szezon futamait követően James Hunt és Niki Lauda az akkori sportmagazinoknak, illetve hogyan kommentálták 37 évvel ezelőtt az újságírók a sportág történetének egyik legdrámaibb csatáját.

Ami az aktualitásokat illeti: a magazinból kiderül, miért került Raikkönen a Ferrarihoz, hogyan érzi magát Hamilton a Mercedesnél, és mit gondol Dávid Sándor a nyár végén-ősz elején kicsúcsosodó átigazolási hisztériáról.

De hogy ne csak az F1-es témaköröket ajánljuk: a lapban szó esik a rali-vb, az Eb és ob legújabb történéseiről és háttér-információiról, a MotoGP és a motokrossz sztárjairól, hazánk két frissen Európa-bajnokká avatott autókrosszosáról, illetve a jövő nagy tehetségeiről, akik vagy a Formula Student keretein belül, vagy a Nissan GT Academy égisze alatt, esetleg a gokartpályák között vándorolva próbálnak bizonyítani. Szó esik a tereprali hőseiről, akik közül a magyar bajnokság legjobbjai között a Dakart és a Selyemút Ralit is megjárt túrkevei Sebestyén Sándorról lehet érdekes információkat megtudni. Nyilatkozik az újságnak Krzysztof Holowczyc, a Mini gyári pilótája, aki a technikát nem sajnálva egy katonai lőtéren autóztatta meg a lap munkatársát, és aki elmondta, hogy jövőre világkupa-győztesként szeretne visszatérni a Dakarra. Ír még a lap a hazai ralikrosszról, az autós gyorsasági bajnokságról, de bemutatja a közutak sztárjait és legszebb négykerekűit is, külön kiemelve a legszebbet, egy Nissan GT-R-t, amelyet egy csinos modell társaságában sikerült lencsevégre kapnia az AFM fotósainak.

A legfrissebb Autósport és Formula Magazin megvásárolható az újságárusoknál, a benzinkutakon és a hipermarketekben.

Videó ajánló: https://bit.ly/16rbFbM

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: