| |
Megjelent az AFM legfrissebb száma
2012.05.23, szerda 09:30

Megjelent az Autósport és Formula Magazin legfrissebb száma, benne az F1 Racing, a világ vezető Forma-1-es magazinjának legizgalmasabb cikkeivel.

A 148 oldalas újságbóltöbbek között kiderül, hogy Sergio Perez remek idei teljesítménye miként hathat hazája visszatérésére a Forma-1-be, és az is, hogy két futam között mivel tölti Jenson Button a szabadidejét. Nagyító alá kerülnek a Francia Nagydíj 2013-as visszatérésének körülményei, és arról is szó esik, hogy a Senna film csak egy láncreakció első eleme volt, melyet több hasonlóan remek, szintén a száguldó cirkuszról szóló alkotás fog követni a közeljövőben. A Technológiai Mesterkurzus rovat és írója, Pat Symonds ezúttal a hidraulikával foglalkozik, Dávid Sándor pedig Kimi Raikkönen nagyszerű visszatérését elemzi a Különvélemény rovatban. A finn szezonja egyelőre kiválóan alakul, ugyanez azonban nem mondható el Felipe Massáról, aki kudarcot kudarcra halmoz, és egyre inkább úgy tűnik, hogy még a szezon vége előtt távozik a Ferraritól.

A lap a 70. Monacói Nagydíj kapcsán kiemelten foglalkozik a hercegségi futammal. Az egyik írás például lerántja a leplet a város és egyben a versenypálya nevezetességeinek titkairól, és az olvasó megtudhatja, mitől is olyan érdekes a Tabac, a Rascasse, a Loews, a Casino, a Tip-Top Bar, valamint a Kikötő. Külön cikk foglalkozik az alagúttal, mely a televíziós készülékek előtt ülve nem tűnhet igazán nagy kihívásnak, de valójában a száguldó cirkusz egyik, ha nem a legextrémebb kanyarja.

Maurice Hamilton ezúttal John Surtees-zel beszélget hosszan, többek között a Scuderiánál eltöltött évekről, a későbbi sikerekről és fia tragikus balesetéről. Méhes Károly legfrissebb tapasztalatairól ír, melyeket Modenában, az Enzo Ferrari otthonából kialakított múzeumban szerzett.

Kiderül az is, hogy a BMW porondra lépésével hatalmas presztízsharc alakult ki a Német Túraautó Világbajnokságban, amely a DTM harmadik sikersorozatát eredményezi. A WTCC történéseivel már az előző szám is sokat foglalkozott, de ebben a hónapban is lehetetlen lenne elmenni a tény mellett, hogy Michelisz Norbert és a Zengő Motorsport megszerezte története második világbajnoki futamgyőzelmét, ráadásul éppen a Hungaroringen. Az AFM állandó szerzői közül Mészáros Sándor ezúttal Tom Coronellel beszélgetett, Kovács Niki pedig Valentino Rossi jelenét és jövőjét vizsgálja meg. Az Egy lány és egy autó rovat ismét dupla kiadásban jelentkezik, az autósrovatban az Infiniti Emerge-E koncepció mutatkozik be.

Formula.hu - Németvári
További csatolt képek


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek