DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali (TR)

Kevés hiányzott az újabb sikerhez

Négy kilométer - ennyi hiányzott ahhoz, hogy Fodor Imre, Mesterházi Márk és a Ford Ranger győzelemmel zárja a nagykállói Adrenalin Energiaital Kupát. A verseny utolsó szelektívjén özönvízszerű eső zúdult a dél-nyírségi pályára, a 4x4 Hungary párosa pedig becsúszott egy árokba, és nem tudta befejezni a versenyt.

Mennyben és pokolban is járt Fodor Imre és Mesterházi Márk az Adrenalin Energiaital Kupa utolsó szakaszán. A fordos duó öt másodperces előnnyel kezdte a vasárnapot, de mivel nem tudtak kicserélni egy még szombaton megsérült alkatrészt, félő volt, hogy lengyel riválisaik, Lukaszewskiék utolérik őket. A homokbányában, ahol a hiányzó bal első hajtás miatt hátrányban voltak Fodorék, meg is történt a helycsere a nap elején, a hosszabbik pályán azonban visszavágtak, és nem csupán a vezetést szerezték vissza, de egy teljes percnyi előnyt harcoltak ki.

 

Délután a rövidebb pályát ugyan ismét megnyerték a lengyelek, azonban csupán néhány másodperccel csökkent a 4x4 Hungary párosának előnye. Az utolsó szelektívre felhőszakadásszerű eső zúdult Nagykálló környékére, ami szabályos korcsolyapályává változtatta a verseny útvonalát. Mindössze négy kilométerrel a szelektív (s egyben a verseny) vége előtt Fodorék lesodródtak a pályáról, és egy árokba csúsztak, ahonnan önerőből nem tudtak kijönni, így nem tudták befejezni az Adrenalin Energiaital Kupát.

 

 



"Négy kilométerre a céltól az árokban ért véget a versenyünk. Talán lassabban kellett volna menni, mert nem tudtuk, mióta esik, mennyire lehet felázva a talaj, de egyetlen perc volt az előnyünk, muszáj volt mennünk, mert nagyon jöttek Lukaszewskiék. Lecsúsztunk a pályáról, és úgy beestünk, hogy a versenyzőtársak sem tudtak volna kihúzni, csak traktorral lehetett kiszabadítani az autót.

 

Idén sajnos nem alakultak túl szerencsésen a versenyeink, de egyszer sem a Ranger hagyott minket cserben. Szeretném megköszönni Márknak a tökéletes navigálást, és a szerelőinknek a kiváló munkát, amit nem csak ezen a hétvégén, hanem az elmúlt években végeztek. A bajnoki cím az idei évre elkelt, ezúton is gratulálunk a Fekete Antal - Tóth György párosnak, de a dobogónak vannak még fokai, a szezonból pedig még hátra van két verseny - mi ott leszünk!" - nyilatkozta Fodor a célban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: