DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Tereprali (TR)

Fodorék vezetnek az Adrenalin Kupán

A Fodor Imre - Mesterházi Márk páros várhatja az élről az Adreanlin Kupa zárónapját. A 4x4 Hungary párosának nem volt eseménytelen napja: két szelektív győzelmük közül az egyiket például egy defekt ellenére húzták be.
öt szelektív várt a mezőnyre a nagykállói Adrenalin Kupa szombati napján. Reggel a homokbányában kezdtek a versenyzők, ekkor még a harmadik idő került a Fodor Imre - Mesterházi Márk páros neve mellé, a következő, dél-nyírségi 56 kilométeren azon már ők bizonyultak a leggyorsabbnak. A szerviz előtt a mezőny még egyszer visszatért a homokbányába, ahol Fodorék annak ellenére autóztak ismét legjobb időt, hogy a szelektív vége felé kaptak egy defektet.

 

A délutáni két gyorsnak már 52 másodperces előnnyel futottak neki, s bár a vezetést sikerült is megőrizniük a nap végéig, előnyük öt másodpercre olvadt a második helyen álló lengyel párossal szemben. Az ok még a délelőtti defektben keresendő, pontosabban abban a tuskóban, amellyel találkozva a defektet kapták, ekkor sérült meg ugyanis a bal első meghajtás külső féltengelycsuklója. A problémát sajnos a helyszínen nem tudták orvosolni, így a szombati utolsó szelektívet már hátsókerék-hajtással teljesítették Fodorék - s ez bizony az időeredményükön is nyomot hagyott. Jól mutatja a Ford Ranger képességeit, hogy ennek ellenére is maguk mögött tudták tartani riválisaikat.

 

"örülünk, és nagyon jó érzés, hogy vezetünk, mégsem lehetünk boldogok. A harmadik gyorson az autót nekivágtuk egy tuskónak, amitől defektet kaptunk. Vesztettünk miatta némi időt, de ami a legnagyobb probléma, hogy eltört a bal első meghajtásunk külső féltengelycsuklója. Nincs itt hozzá alkatrészünk, nem tudjuk orvosolni a problémát. Az utolsó gyorson éppen emiatt már csak hátsókerék-meghajtással tudtunk menni. Az eredményünk jó, de Lukaszewski nagyon jön, 5 másodpercre van tőlünk, tehát keménynek ígérkezik a vasárnap" - értékelt Fodor.

 

A verseny zárónapján még négy szelektív vár a mezőnyre, a versenyzők két-két alkalommal teljesítik a Homokbánya (25 km) és a Dél-Nyírség (56 km) elnevezésű szelektíveket. Az Adrenalin Kupa délután ünnepélyes díjkiosztóval zárul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: