DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Tereprali (TR)

Fordulatos szombatja volt a Fekete-Tóth egységnek

Az abszolút értékelés 3. helyén zárta az Adrenalin Kupa szombati napját Fekete Antal és Tóth György: a magyar bajnokság éllovas párosa a prológon elért elsőség után visszafogottan autózott a Toyota Hilux Overdrive versenyautóval és úgy érzik, hogy minden a terveik szerint alakult.

Fekete és Tóth 1 perc 22 másodpercnyi hátránnyal zárt a bajnoki címvédő Fodor Imre mögött, míg a viadal eddigi legnagyobb meglepetésének számító BMW-s lengyelhez, Marcin Lukaszewskihez képest 1 perc 17 másodperc a hátrányuk a Dél-Nyírségben, nagykállói központtal zajló összecsapáson. Mint a pilóta a szombati öt szelektív szakasz után elmondta: nem elégedetlen az eredménnyel.



 



 

"Fordulatos napunk volt, az elsőről a harmadik helyre csúsztunk vissza, körülbelül 1 perc 20 másodperc a lemaradásunk. Két profi autó és két profi csapat van előttünk, de meg fogunk tenni mindent, hogy visszafordítsuk az eredményt. Az autóval nem volt semmi gond és nem érzem úgy, hogy nagy hibát vétettünk volna, egyszerűen gyorsak a versenytársak. Ez nagyon jó, mert van kivel versenyezni. Nem szeretnék nagyon kockáztatni, hiszen az autó egy hét múlva indul Marokkóba, mert részt veszünk az ottani Világkupa-futamon, amely az első sivatagi versenyünk lesz. Mindenképpen kímélni akarjuk a technikát, nehogy túl sok munkát adjunk a szervizcsapatunknak a felkészülés utolsó napjaira. Természetesen fontos a magyar bajnoki cím, szem előtt tartjuk, de hiszünk benne, hogy jobban járunk, ha nem vállalunk túlzott kockázatot" - értékelt Fekete Antal.

 

Az Adrenalin Kupa vasárnapi zárónapján négy szelektív szakaszt bonyolítanak Nagykálló, Biri, Balkány, Szakoly és Kállósemjén térségében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: