DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Váltógond után dupla győzelem

Pődör Balázs életben tartotta bajnoki reményeit. Nehéz napokat élt át a Szigetvári Racing Team a Slovakia Ringen, hiszen szó szerint éjt nappallá téve kellett dolgozniuk, hogy versenyre kész állapotba hozzák bajnokesélyes pilótájuk autóját. Külső segítséggel végül tökéletes hétvége lett az erőfeszítésük jutalma.

Milyen problémákkal kellett megbirkóznia a csapatnak? - kérdeztük az alakulat tulajdonosát, Szigetvári Mátyást.

Nagyon nehéz hétvége van mögöttünk. Pődör Balázs autóján rengeteg műszaki hibát kellett megoldanunk. Különösen a váltóval, pontosabban a bolygómű házzal vesződtünk sokat, amit két-három alkalommal is szét kellett szednünk.

 

Ezúton szeretném megköszönni a Formula BMW-ben versenyző Magyar Jánosnak és csapatának az önzetlen segítséget, hiszen ők adtak nekünk alkatrészt, ami nélkül nem tudtuk volna teljesíteni a hétvégét. Emellett a saját szerelőinknek is csak hálálkodni tudok az áldozatos munkájukért, hiszen a pénteki nap után egész éjszaka dolgoztak az autón, egy órát sem tudtak aludni. Végül jóra fordultak a dolgok, hiszen a nagy nehézségeink után Balázs így is mindkét versenyt elég nagy fölénnyel megnyerte, így a hétvége pozitív kicsengésű lett számunkra.

 



Mi történt eközben a csapat másik két pilótájával?

Fekete Dominik is jól szerepelt, erős időket autózott minden alkalommal, amikor a pályára lépett. Ezúttal viszont csak két versenyzővel álltunk rajthoz, mivel Oliver Ofnernek egyéb elfoglaltságai akadtak Ausztriában, így nem tudott Szlovákiába utazni velünk.

 

A következő hétvége már az októberi szezonzáró lesz. Milyenek az esélyek a bajnokságban?

Már most a két hónap múlva sorra kerülő hungaroringi futamokra készülünk, hogy azt a lehető legkevesebb műszaki problémával abszolválni tudjuk. Ezt jól példázza, hogy jelenleg is a váltót javíttatjuk Németországban.

 

A Slovakia Ring előtt elemezgettük a helyzetet, amikor még öt futam volt hátra, hiszen most kettőt rendeztek, a Hungaroringen pedig majd három versenyt teljesítünk. Akkor úgy számoltuk, hogy ha Balázs mind az öt futamot megnyeri, Fekete Krisztián pedig minden alkalommal a második helyen végez, akkor is három pont előnnyel Krisztián lesz a bajnok. Az első két győzelem már megvan, próbálunk mindent megtenni, hogy megnyerjük a hátralévő versenyeket is, de nem csak a mi kezünkben van a bajnoki cím sorsa. Ha úgy alakul, akkor "csak" a második helyen végzünk majd, de ez is szép eredmény lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: