DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Tereprali (TR)

Lesz-e újabb győzelem?

Murczin Zsolt és Bagics Róbert idén a szezon nagy részét a pilóta egyéb elfoglaltságai miatt kénytelen volt kihagyni, a nagykállói versenyre azonban gőzerővel készülnek. Nem csoda: eddigi eredményeik alapján bármikor okozhatnak meglepetést a Nagykálló környéki pályákon.

Murczin Zsolt és hűséges navigátora, Bagics Róbert számára igazi mérföldkő volt a 2012-es dél-nyírségi futam: egy hatalmas baleset és utána jó másfél évi kihagyás után tértek vissza a versenyzéshez - rögtön egy győzelemmel. Egy évvel később a magyar pilóták közül ismét a leggyorsabbnak bizonyultak. Emlékezetes, számukra legalább annyira, mint a versenyzőtársaknak, a 2012-es malacsütés is, amikor a verseny leghosszabb napjának végén némi ropogós sült mellett gyűltek össze a csapatok egy kis jó hangulatú beszélgetésre, a régi terepralis hagyományokat idézve. Az idei viadalra a piros villámmal díszített hófehér Mitsubishi L200-as komolyabb műszaki változáson nem, de egy kis ráncfelvarráson átesett: a megszokottól kissé eltérő orral érkezik Nagykállóba.

 

"Nagyon szeretem ezt a környéket, és nem csak a verseny miatt, Nyíregyháza környékén rengeteg barátunk van, most például Horváth Karcsi lát minket vendégül a hétvégén. Magával a versennyel kapcsolatban csak jó emlékeim vannak, hiszen a magyarok közül kétszer voltunk itt a leggyorsabbak, ráadásul 2012-ben épp a balesetünk utáni első versenyünkön. A pályákat is nagyon szeretem, talán azért is, mert ilyen jó eredményeink voltak itt. Szívesen folytatnánk idén is ezt a sort!" - mondta el Murczin.

 



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: