DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Tereprali (TR)

Machacek vezeti az egyik Mosquitót Nagykállóban

A magyar bajnokság és a CEZ éllovasai mellett egy Dakar-győztes is ott lesz a nagykállói Adrenalin Energiaital Kupán szeptember 19-21-én. Az ötszörös quados Dakar-győztes cseh Josef Machacek egy Klement Mosquitóval áll rajthoz a dél-nyírségi viadalon.

A HunGarian Baja után a nagykállói Adrenalin Energiaital Kupán ismét két Klement Mosquitót csodálhatnak meg a nézők: a tavalyi Világkupában ugyanezzel a géppel ezüstérmet szerzett Hangodi Zoltán mellett a korábbi ötszörös quados Dakar-győztes Josef Machaceket is a Mosquito volánjánál láthatjuk.

 

A T3-as kategóriában induló úgynevezett könnyű buggyk nagy előnye, hogy kis súlyukhoz képest rendkívül erősek, így látványosan, és nem utolsó sorban igen gyorsan lehet velük autózni. Miközben a terepraliban viszonylag újnak számító kategória egyre népszerűbb a nemzetközi mezőnyben, Klement Norbert konstruktőr és a HQ Racing fejlesztései kezdenek beérni, amit a néhány héttel ezelőtti Baja Polanden elért biztató részeredmények (a szombat délutáni szelektíven egy 12., vasárnap délelőtt egy hetedik hely) is igazolnak. Nem csoda, ha ezek után neves külföldi pilóták (Dakar-győztes is akadt köztük!) érdeklődését is felkeltette a Mosquito, így került a cseh Dakar-menő látókörébe is a szlovák-magyar közös fejlesztésű versenygép.

 

"Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen kaliberű versenyző bizalmat szavazott a Mosquitónak, azt hiszem, ez komoly elismerése a többévi munkánknak. Hango visszajelzései és javaslatai alapján folyamatosan fejlesztjük a Mosquitót, már készül a jövő évi verzió is, teljesen zárt és szigetelt kabinnal. Most azonban természetesen az Adrenalin Energiaital Kupára koncentrálunk, reméljük, hogy mindkét autó rendben célba ér és jó eredménnyel zár Nagykállóban" - mondta el Klement Norbert.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: