DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Tereprali (TR)

Irány Nagykálló!

A Dél-Nyírségbe készül Hangodi Zoltán és a HQ Racing csapata: szeptember 19-21. között Nagykálló ad otthont a hazai tereprali bajnokság hatodik futamának, az Adrenalin Energiaital Kupának.

Sűrű heteken van túl Hangodi Zoltán és a HQ Racing csapata: egy szűk hónap leforgása alatt három verseny is szerepelt az étlapon, ezen a hétvégén pedig ismét felbőgnek a motorok a magyar tereprali bajnokságban, ezúttal a Dél-Nyírségbe látogat a mezőny. Nagykálló kedves helyszín Hango számára, és nem csak a kiváló pályák miatt: 2012-ben itt debütált a Klement Mosquito. A T3-as versenygép a lengyelországi Világkupa-futam óta természetesen átesett az ilyenkor szokásos felkészítésen, a csapat pedig már várja az indulást az egyik legjobb hangulatú hazai versenyre. Az Adrenalin Energiaital Kupán ráadásul nem akármilyen versenyzőtárssal mérheti össze erejét a HQ Racing pilótája: a versenyen elindul az ötszörös quados Dakar-győztes Josef Machacek is, szintén egy Klement Mosquitóval.

 

"Nagykállóban mindig jó a verseny, jó fejek az emberek, szeretnek minket, sok barátot szereztünk. A pályákat is szeretem, úgy emlékszem, már az első alkalommal is jó időt mentem itt, pedig akkor még csak ismerkedtem az autóval. Külön örülök annak, hogy Josef Machacek személyében egy kiváló pilótával mérkőzhetek meg. Az ő érkezése nagy előrelépés, de nagy kihívás is, hiszen amellett, hogy ötszörös Dakar-győztes quaddal, pár éve már buggyval is versenyez, és nem is akárhogyan" - mondta el Hango.

 

A nagykállói Szabadság téren 16 órakor kezdődő rajtceremónia után az Adrenalin Energiaital Kupa mezőnye egy 6 kilométeres prológgal melegít a nagykállói Homokbányában, ezt szombaton öt, vasárnap négy szelektív követi. A verseny vasárnap délután ünnepélyes díjkiosztóval zárul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: