DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Gokart

ERT: Tovább élnek a bajnoki remények

Eseménydús hétvégét zárt Dunaszerdahelyen, az MGSZ-MNASZ Magyar Országos Gokart Bajnokság idei hatodik állomáshelyén az ERT Racing Team alakulata.

A folyton változó időjárás mindenkinek megnehezítette a dolgát, ám a csapat pilótái így is becsülettel helytálltak. A galántai magyar Magyarics Erik - akinek csapata a magyarországi magyar versenyzők körében is egyre népszerűbb - érdeklődésünkre a következőképpen értékelte a dunaszerdahelyi ob-futam történéseit.

 

"A dunaszerdahelyi pályán nőttem fel, így tökéletesen ismerem minden pontját. Ez megkönnyítette a dolgunkat ezen a versenyen, hiszen így könnyebb volt magyarázni az íveket a pilótáknak, illetve beállítani a gokartokat az adott időjárási körülményeknek megfelelően" - mondta el a csapatfőnök.



Hogy ilyen előzmények után végül milyen eredményeket sikerült elérnie a csapatnak a különböző kategóriákban? "Kovács Zsombor hétvégéje nagyon jól alakult a Rotax Max Juniorban. Az első futam izgalmas csatát hozott, többször is oda-vissza előzgették egymást a többiekkel, végül a 2. helyen ért célba. A második futamban a pole-ból rajtoló Sövér László hibázott az első kanyarban, ezt kihasználva pilótánk átvette a vezetést, amit a leintésig meg is tartott" - meséli Magyarics.

A Rotax Max Seniorban két versenyző képviselte a csapatot. Beke Olivér az időmérőn a 8. helyre kvalifikálta magát, ám később a futamokon sikerült javítania, így egy 4. és egy 5. hellyel zárta a hétvégét. Nyakacska Ádámnak kevésbé volt szerencséje, ő az időmérőn elért 2. helyezéséből a futamokon már nem igazán tudott profitálni. "Az első futamon vétettem egy nagy hibát: a hátsó visszafordítónál megtámadtam az első helyezettet, megcsúsztam picit a vizes pályán és kirepültem a bukózónába. Mire visszajöttem, az utolsó helyek egyikén találtam magam. Elkezdtem a felzárkózást, és az 5. helyen intettek le. A második futamban a rajt után megtartottam pozíciómat, de a 6. kör elején történt egy technikai problémám, és nekicsaptam a gumifalnak a gokartot" - emlékezett vissza a pilóta.

Dunaszerdahelyen egy új taggal bővült az ERT Racing Team legénysége, Németh Csaba révén immár a DD2-es kategóriában is érintett a csapat. Ő az első futamot a 4. helyről volt kénytelen feladni technikai probléma miatt, ám a második futamon nagyot mentett, és az utolsó helyről egészen a 4. helyig jött előre a leintésig. A bemutatkozás tehát jól sikerült, a csapattulajdonos pedig elégedetten summázhatta a verseny végén:

 

"Egy-két jó versennyel még van esélyünk megnyerni a magyar bajnokságot a Rotax Max Senior és a Rotax Max Junior kategóriában."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: