DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Tereprali (TR)

Jól kezdett a Fekete-Tóth páros a hazai Világkupa-futamon

Teszt, gépátvétel és ígéretes eredmény a nyitószakaszon: aligha lehet kétséges, hogy eddig jól alakul a XI. Hungarian Baja, az FIA Tereprali Világkupa hetedik, a nyílt magyar bajnokság ötödik fordulója a hazai pontvadászatot vezető Fekete Antal - Tóth György páros számára. A Toyota Hilux Overdrive-val versenyző egységnek a kellemetlen, esős időjárás sem szegte kedvét a Pápa térségében zajló viadalon.

Fekete és Tóth egy rövid teszteléssel hangolt az évad legfontosabb hétvégéjére: a páros a Toyota Overdrive együttes nagyágyúival, többek között a korábbi Dakar-győztes Nasser Al-Attiyah-val és Adam Malysz-szal együtt tréningezett, majd sikeresen túljutottak a kétnapos, öt szelektív szakaszból álló, 600 kilométer össztávú megmérettetés első felvonásán. A magyar bajnokság ponttáblázatát vezető páros az öt Minit, három Overdrive-Toyotát és egyéb csúcstechnikákat felsorakoztató mezőnyben a 9. időt repesztette a sáros, dagonyázós, a versenyzők zömét jócskán megtornáztató 55 kilométeres szakaszon.

 

"Elégedett vagyok, szerintem egészen jól alakult számunkra az első szelektív, amely nehéz, rendkívül technikás szakasz volt, ráadásul a kihívásra rátett egy lapáttal a sár is" - értékelt a napi penzum végén a pilóta. "Sokan panaszkodtak a sárra, volt aki egyenesen rémálomnak titulálta a körülményeket, nekünk azonban ez nem okozott különösebb gondot. A rajt előtt sokan kérdezték tőlem, hogy milyen stratégiával vágunk neki a versenynek. Mivel együtt teszteltünk és a szervizparkban is egymással szemben van a területünk, azt feleltem, hogy megpróbálom követni Nassert, aki egy igazi világklasszis. A tréfát félretéve azt kell mondanom, hogy amikor ennyire szeszélyes az időjárás, nagyon nehéz bármiféle taktikát kidolgozni. Megyünk, tesszük dolgunkat és igyekszünk minél előkelőbb helyen végezni. Mindkettőnket motivál ez a rangos mezőny, valamint az a tény is, hogy ezért a futamért háromszoros pontérték jár a magyar bajnokság értékelésében. Ez még csak a kezdés volt, meglátjuk, hogy mit hoz a szombati nap!"

 

Szombaton további négy szakasz vár a Hungarian Baja mezőnyére és az útvonal sok év után ismét érinti a terepralis berkekben legendás számító veszprémi lőteret is. A tervek szerint a célceremóniát este 22 órától tartják a pápai Perutz Stadionnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: