DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali (TR)

Két Yamaha HQ Buggy a hazai Világkupa-futamon

Egy helyett két Yamaha HQ Buggy lesz ott a HunGarian Baja rajtjánál pénteken délután Pápán: a HQ Racing pilótája, Hangodi Zoltán mellett Gábor Attilát is a fürge T3-as volánjánál láthatjuk viszont.

Az év egyik legfontosabb versenye vár a hétvégén a HQ Racing csapatára: a Pápán sorra kerülő HunGarian Baja nem csupán a hazai bajnokság háromszoros szorzójú futama, de a Világkupa értékelésébe is beleszámít. Ráadásul ezúttal nem egy, hanem két Yamaha HQ Buggy lesz ott a rajtnál, Hangodi Zoltán mellett hosszú kihagyás után újra a tereprali pályákon láthatjuk Gábor Attilát is.

 

"Nagyon készülünk a versenyre, sikerült az autót remekül felkészíteni, kifogástalanul működik. örülök, hogy a T3-asok között szerepel a nevezési listán Josef Machacek is, mert mindig jó, ha az ember összemérheti magát egy olyan versenyzővel, mint ő.

 

A múltkori versenyen annyit hibáztam, amennyit egész évben nem szoktam, ráadásul nagy sárra számítva kipróbáltunk egy másik difit, de mivel a pálya jóval szárazabb volt, inkább hátráltatott, mint segített. E kettő eredménye volt az akkori hatodik hely, amivel egyáltalán nem voltam elégedett. Remélem, hogy most pontosan fogok tudni menni, és bízom benne, hogy egy jó eredménnyel zárjuk majd a HunGarian Baját. Az égiektől csak azt kérem, hogy ne legyen nagyon nagy eső és sár!" - mondta el Hango.

 



"Végre elkészült az autó, és nagyon kíváncsi vagyok rá, de az biztos, hogy nagy kihívás lesz vezetni. Teljesen más, mint a régi versenyautóm: kisebb, könnyebb, hátsókerék-hajtású, szűk a fülkéje" Ráadásul magamnak kell navigálnom, és be kell vallanom, e téren vannak hiányosságaim. Nagy csodát nem várok, de szeretnék célba érni, annál is inkább, mert 2010-nem az utolsó versenyemen egy műszaki probléma miatt elég korán kiestem, szóval most jó lenne egy sikerélmény. Nosztalgia gyanánt a kocsi ugyanolyan zöld fényezést kapott, mint a régi Nissanom" - mesélte Gábor Attila.

 

"Remélem, hogy a jó szériánk nem szakad meg, és az autók megbízhatóan végig tudnak menni, minél jobb eredménnyel. Az új autó a verseny után a mi műhelyünkbe kerül, mi fogjuk versenyekre felkészíteni, illetve ha valaki szeretné kipróbálni, lehetőség van a bérlésére is" - tette hozzá Hango.

 

A verseny már csütörtökön kezdetét veszi az adminisztratív és gépátvétellel Pápán. Az első szelektívre pénteken délután kerül sor, melyet a rajtceremónia követ este kilenc órától. Szombaton négy szelektívet teljesít a mezőny, majd este ünnepélyes díjkiosztó zárja a Világkupa-futam programját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: