DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Radák - Simon: Adrenalinban dús hétvége vár ránk!

A drift szerelmesei a hétvégén újra randevút adnak egymásnak, mégpedig a festői környezetben lévő Bélkő-hegyen. A Drifted Országos Bajnokság profi ligájának következő futamát ugyanis itt rendezik meg, melyen a Tomracing Motorsport Team mindkét versenyzője, Radák ""Radír" János és Simon Csaba is indul. Mindketten abban bíznak, hogy a hegyi futamon minél több bajnoki pontot szereznek.
Elég sok idő telt el a Lóerők Éjszakája óta, amikor a tököli reptéren az idei szezon eddigi legjobb versenyét rendezték meg. A Tomracing Motorsport Team számára különösen emlékezetes a tököli viadal, miután a csapat két pilótája, Radák "Radír" János és Simon Csaba a hétvége legszínvonalasabb csatáját vívta meg egymással a legjobb négy közé jutásért. Akkor Csaba győzött" Az azóta eltelt időben mindketten az autójuk fejlesztésével voltak elsősorban elfoglalva.

 

 

"A két verseny közötti szünetet az autó fejlesztésével töltöttük. A Missile Performance csapatának köszönhetően, még erősebb lett az autó, hiszen nagyobb injektorokat, kipufogó rendszert és turbó házat kapott a Skyline. Így nem csak erősebb, de jóval használhatóbb lesz a különböző versenykörülmények között. A WHITELINE-tól futómű alkatrészeket is kaptunk, de ezek csak a szeptemberi záró futamra kerülnek beépítésre. A verseny előtt szeretném mindenképpen tesztelni az autót, mert a rengeteg változással nem a kvalifikáción szeretnék megismerkedni. Az egészségem is rendben van ezúttal, igaz, a gerincsérvem csak lassan javul. A Bélkő-hegyi pályát eddig csak videón láttam, így alig várom, hogy kipróbálhassam élesben is. A hegyi pályának a speciális hangulatán túl megvan a maga veszélye, ugyanis nincs bukózóna. Ez még pontosabb vezetést, és nagyobb figyelmet kíván a pilótától. Fontos a mentális felkészülés, és a tökéletes összpontosítás, hogy a felfutások alatt egyszerre legyél pontos, ütőképes, és biztonságos drifter. Bízom abban, hogy végre az elképzeléseimnek megfelelően szerepelek, és minél több pontot képes leszek begyűjteni"- fogalmazott Radír.

 

 



Csaba autóján is sok az újdonság. A versenyző elmondása szerint a szünetben sikerült minden technikai gondot kiküszöbölni.

 

 

"Úgy érzem, a kiskunlacházi teszt alkalmával kiküszöböltünk minden technikai gondot, azaz tökéletes autóval várom a bajnokság folytatását. A hétvége igencsak adrenalin dús lesz, hiszen szűk a pálya, és úgy száguldunk végig teligázon, hogy az egyik oldalon erdő, míg a másikon szakadék szegélyezi az utat. Egy biztos, nem lehet majd hibázni" Az alapbeállításaim megvannak, a szombati edzésnapon majd állítunk, ha szükséges. Célom nem is lehet más, mint a TOP 4-be kerülni, természetesen minél előkelőbb helyre. Jó lenne ismét csatázni Radírral, és azt remélem, ez az összecsapás a verseny vége felé létre is jöhet köztünk"- jelentette ki Csaba.

 

 

A Tomracing Motorsport Team csapatfőnöke szerint a rengeteg munka előbb-utóbb megtérül, és abban bízik, hogy erre már a hétvégén sor kerül.

 

  "Drifteseink, Radír és Csabi a hétvégi hegyi versenyre készülődnek, ahol a tisztes helytállás a cél. Ehhez elengedhetetlen a műszaki hibák elkerülése. Reménykedem benne, hogy az eddigi hibasorozatot mindkét autón sikerül kiküszöbölni és a rettenetesen erős mezőnyben is tudnak bizonyítani, hiszen mindkét pilóta tudása meg van ehhez. A kocsikon is sok munka volt, aminek az eredményekben is meg kell mutatkozniuk. Mindenesetre izgatottan várom ezt a különleges hegyi futamot, ahová mindenkinek érdemes lesz kilátogatnia"- mondta Miklósy Tamás.  
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: