DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Kondella -Szilassy: Folytatódhatna a sikerszéria

Igen nagyot dobbantott a júniusi Székesfehérvár Ralin Kondella Péter és Szilassy Arnold azzal, hogy rallye2-es debütálásuk során rögtön megnyerték az N csoportot és az N/3 kategóriát. A SOLID Racing Team Honda Civic Type-R-rel versenyző alakulata hozná ezt a ""sikerformát" a következő megmérettetésre is, ami a STEFANI Baranya Kupa 2014 lesz.

Kondella Péter: A fehérvári sikerek után - de nem elbízva magunkat - gőzerővel készülünk a soron következő megmérettetésre, a STEFANI Baranya Kupára. Számunkra a versenyhétvége a pénteki, hivatalos teszttel kezdődik majd, ahol igyekszünk minél jobban visszarázódni a kocsiba és feleleveníteni a versenyzés emlékeit.

 

Vitathatatlan, hogy a Pécs és környéki pályák az ország legjobb rallyszakaszai.Körülbelül 8-10 évvel ezelőtt már mentem ezeken a pályákon, de akkor még a versenyautó jobb oldalán foglaltam helyet. Kíváncsian várom tehát, hogy mennyit változtak a szakaszok, hogyan fogom megélni a rajtuk való száguldozást a kormány mögül. Elméletben már készültem egy kicsit a futamra, hiszen több belsőkamerás felvételt is megnéztem. Igazán tempós részekkel vannak teletűzdelve a szakaszok, ami nekünk illetve a Hondának csak kedvezni fog. Bizakodva nézek a hétvége elé, remélem, hogy minél többet ki tudunk majd hozni a teljesítményünkből. Célunk a cél, de ha már beértünk, akkor jó lenne, ha az N csoport illetve az N/3 kategória élén intenének le minket, az abszolút értékelésben pedig szeretnénk beférni a top10-be.

 

 

Szilassy Arnold: Nagyon várjuk már a versenyt. Elég rég volt már az előző aszfaltos megmérettetés. Többször említettük, hogy mi nem indulunk murvás versenyeken - ergo innentől ott leszünk minden megrendezésre kerülő futamon, folyamatos lesz a versenyzésünk. Alapból kimaradt már három megmérettetés, így abból próbálunk főzni, ami maradt számunkra. A bajnokság szempontjából ez hátrányosan érint minket, de még így is próbálunk minél feljebb kúszni a rangsorban.

 

Idén először mondhatjuk el, hogy közvetlenül a verseny előtt lesz egy tréningünk: a hivatalos Pirelli teszten veszünk rész. Reméljük, hogy maximálisan kamatoztatni tudjuk majd a megszerzett tapasztalatokat a hétvége folyamán. Jómagam már többször is megfordultam az ORB pályáin, így a mostaniakon is. Az, hogy ez mennyit dob hozzá a teljesítményünkhöz, majd kiderül. Mindenesetre célom, hogy rendesen meghajtsam Petit - a győzelem reményében.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: