DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali (TR)

Kaposiékra egy elintézetlen ügy vár Domonyban

Tavaly november óta várja Kaposi Zoltán és Szőke Nikolett, hogy visszatérhessenek Domonyba és térségébe: a GTA Motorsport pilótájának és navigátorának elintézetlen ügye van a környékkel, s reményeik szerint a Nyílt Országos Terep-rallye Bajnokság idei negyedik fordulójaként július 12-én megrendezésre Adrienn-Gombi Kupán véghezvihetik azt, amit fél évvel korábban nem sikerült.

A békéscsabai tandem a 2013-as idényt lezáró domonyi sprintfutamon a dízel géposztály bajnoki címét már bebiztosítva állt rajthoz, a célig azonban nem jutottak el. Noha szakaszról szakaszra gyorsultak, nem sokkal a viadal vége előtt egy tuskó kiszakította a Nissan Pickup jobb első futóművét: az azóta már új, önálló egyesületben versenyző duó tagjai jól emlékeznek a történtekre és ezúttal feledtetni szeretnék a tavalyi kellemetlen végkifejletet.

 

"Akkor és ott komoly csapásként éltük meg azt, hogy hiába a sok erőfeszítés, hiába a javuló tempó, nem tudjuk befejezni a versenyt" - mondta a pilóta, Kaposi Zoltán. "Nem az volt az első eset, hogy kiestünk, de azóta is úgy érzem, hogy egyetlen malőr sem fájt annyira, mint az ott, akkor, Domonyban. Utólag visszagondolva a tapasztalatgyűjtés és a fejlődés szempontjából jó lecke volt az a verseny, sokat tanultunk belőle, ráadásul Niki számára és számomra is motivációs tényező, mert alig várjuk, hogy újra ott legyünk és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ezúttal gondok nélkül, jó eredménnyel végezzünk."

 

Az Adrienn-Gombi Kupa ezúttal is sprintfutam, az idei első ilyen jellegű összecsapás lesz, ahol a versenyzőkre egy 18 és egy 24 kilométeres pálya vár: a rövidebbet háromszor, a hosszabbat kétszer kell teljesítenie a mezőnynek a 141 kilométer össztávú viadalon. A bajnokság dízel kategóriáját jelenleg is vezető viharsarki páros felkészült és egyébként is kedveli a pörgős, intenzív sprint-formátumot: "Tavaly három ilyen versenyünk volt és nyugodtan mondhatom, hogy beleszerettünk ezekbe az egynapos futamokban. A rajttól a célig egyetlen másodpercnyi üresjárat sincs, a hibák sokszorosan megbosszulják magukat, így rendkívül fontos, hogy meg tudjuk őrizni a koncentrációnkat. Az autó és a csapat készen áll, nagyon várjuk a rajtot!" - fogalmazott a navigátor, Szőke Nikolett.

 



A GTA Motorsport kötelékében első terepralis szezonját tölti a Lovász György és Balda László alkotta páros, akik az együttes Toyota Land Cruiser típusú, TH-csoportos autójával gyűjtögetik a tapasztalatokat. "Az idei szezon második versenyének szombati napján a rali-ob pályáin autóztunk, így ott kaptunk némi ízelítőt abból, hogy milyen lehet egy sprintfutam, de mégiscsak ez lesz az első igazi sprintes bevetésünk. Csapattársaink arra készítettek fel bennünket, hogy egy szempillantásnyi ideig sem fogunk unatkozni. A nagy pörgés komoly próba elé állít majd bennünket, de igyekszünk jól sáfárkodni az eddigi futamokon megszerzett ismereteinkkel" - mondta a pilóta, Lovász György.

 

Július 12-én, Domonyban a Fő úton található Huszárik Zoltán Művelődési Központban ad otthont a versenyközpontnak, kora reggel ott bonyolítják majd az adminisztratív- és technikai gépátvételt. A első szelektív szakaszon 11 órakor rajtolnak el a versenyzők, akik az időrend szerint 15 óra magasságában végeznek a teljes versenytávval: a díjkiosztót a versenykiírás szerint 16 óra 30 perckor tartják a versenyközpontnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: