DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Tereprali (TR)

Újra Domony környékén sprintel a terepralis mezőny

Visszatér a terepralis mezőny Domonyba és környékére: 2014. július 12-én ott bonyolítják a Nyílt Országos Bajnokság idei szezonjának negyedik fordulóját, az Adrienn-Gombi Kupát, amely az évad első sprintfutama lesz.

A térség tavaly a szezon utolsó összecsapásaként megrendezett, a 2013-as bajnoki titulus sorsáról is döntő sprintviadalnak adott otthont: az esemény az izgalmakkal, a remek év végi hangulattal és a kiváló pályákkal is bevéste magát sokak emlékezetébe. Az idei futamot rendező Adrienn-Gombi Racing SE az előző évi kedvező tapasztalatok miatt döntött úgy, hogy szükség van a folytatásra, így Domony ismét szerepelhet a menetrendben.

 

Mint a versenykiírásból kiderül, az egynapos futam össztávja 141 kilométer lesz és a versenyzőkre két pálya vár: a rövidebb, 18 kilométeres menetet három ízben kell teljesíteni, míg a hosszabb, 24 kilométeres pályán kétszer száguld majd végig az autókból, motorokból és quadokból álló mezőny. Az útvonal kijelölését, valamint a szervezést vezető versenyigazgató, Polgár László szerint ezúttal is izgalmas kihívás vár a résztvevőkre.

 

- örömmel jelenthetem, hogy Domony és környéke idén is tárt karokkal várja a mezőnyt. A tavalyi verseny hangulatos, emlékezetes volt és nagyon bízom benne, hogy az idei még jobban sikerül majd. A két pálya közül az egyik a klasszikus domonyi "gödrös-dobálós", a másik pedig majdnem teljesen új, azt a területet korábban csak kis részben érintette a verseny útvonala. A tavalyi sprintbajnokság sikerét jól szemlélteti, hogy az idei első ilyen jellegű futam előzetes nevezési listáján már külföldi indulók is szerepelnek a tizenhat autó, két motor és egy quad között. Reményeim szerint ezúttal is meglesz a klasszikus, retro-terepralis életérzés, amelyhez a házigazda, Horváth "Gombi" Béla biztosan hozzájárul majd, ugyanis minden versenyzőt bográcsos estebéddel kíván megvendégelni - mondta Polgár László.

 

Július 12-én korán indul a program: a domonyi Fő úton található Huszárik Zoltán Művelődési Központban már 7 óra 30 perckor elkezdődik az adminisztratív- és technikai gépátvétel, míg az első szelektív szakaszon 11 órakor rajtolnak el a versenyzők. A sprint intenzív műfaj, így az időterv szerint az utolsó szakasszal 15 órára végez a mezőny, a díjkiosztót pedig 16 óra 30 perckor tartják a verseny központjául szolgáló művelődési háznál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: