DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Cargo Racing: Irány a Red Bull Ring!

Újra Ausztriában versenyez Bernula István és Fekete Balázs, a Cargo Racing két Suzuki-pilótája: a helyszín ezúttal a festői környezetben található Red Bull Ring lesz, ahol a Swift Cup Europe mezőnye a Truck Race Európa-bajnokság újabb fordulójának betétszámaként csatázik majd egymással.

Sok mesebeli szépségű versenypálya van Európában, de mind közül a Stájerország szívében található Red Bull Ring a legújabb és a legmodernebb: erről bárki meggyőződhetett két héttel ezelőtt, amikor a Forma-1 mezőnye is birtokba vette létesítményt. A nagydíj alkalmával látottak érhető módon felcsigázták a Cargo Racing tehetségeit is, Bernula "Denevér" Istvánnak és Fekete Balázsnak ráadásul extra inspirációt ad az újabb ausztriai bevetésre, hogy a legutóbbi két összecsapáson, a Salzburgringen és a Pannóniaringen rajtuk kívül álló, elsősorban műszaki okok miatt nem egészen úgy alakultak a dolgaik, ahogyan tervezték. Okulva az előző két fordulóban tapasztalt gondokból, a két versenyző - akik a GFS Oxxo Energy Team kötelékében szerepelnek - megerősített szervizcsapattal érkezik Spielbergbe.

 

"A Red Bull Ringet a Forma-1-es nagydíj közvetítései során egész egyszerűen lenyűgözőnek találtam, s bár sajnos mi csak a pálya rövidebb nyomvonalát használjuk majd, így is csodálatos érzés lesz ott autózni" - mondta Bernula István. "Legutóbb a Pannóniaringen ismét sikerült szereznem egy dobogós helyezést, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy elégedett voltam. Túlságosan sok rejtélyes problémával szembesültünk azon a versenyhétvégén is. Sokat dolgoztunk azért, hogy a végére járjunk a gondoknak, de még nem értünk a folyamat végére, éppen ezért erre a futamra megerősítettük a szervizcsapatot és a háttérstábot. Nagyon bízom benne, hogy sikerül előrelépnünk, szeretném győzelemmel megörvendeztetni terepralis alakulatunk tagjait, akik egész hétvégén velünk tartanak!"

 

A mindössze 13 esztendős Fekete számára ezúttal is az lesz a legfontosabb, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsön: "Őszintén szólva izgatott vagyok a Red Bull Ring miatt és alig hiszem el, hogy két héttel a Forma-1-es futam után mi is ott versenyezhetünk" - fogalmazott a terepraliban és a Swift Cup Europe-ban is érdekelt Cargo Racing versenyzői legénységének legfiatalabb tagja. "Istvánhoz hasonlóan én is bízom abban, hogy két nehéz hétvége után a technika ördöge ezúttal hanyagol majd bennünket. Jómagam igyekszem ismeretekre szert tenni a kedvezőtlen tapasztalatokból is, de mégiscsak az lenne az igazi, ha ezúttal végre gondoktól és problémáktól mentes hétvégénk lenne. A stratégiám ezúttal is kristálytiszta: szeretnék a második futamon pole pozícióból indulni, csatázni a bajnokságban vezetőkkel és zárkózni a bajnoki ponttáblázaton!"

 

Bernula a pannóniaringi szereplésével a Swift Cup Europe ponttáblázatán a 4. helyről visszakapaszkodott a 2. pozícióba, míg a magyar bajnokság 1.6-os géposztályában a 4. helyet foglalja el. Fekete a magyar bajnokságban és a Junior Kupában érdekelt: előbbiben a 7., míg az utóbbiban a 3. helyet mondhatja magáénak az évad első négy fordulója után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: