DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Gokart

MGS Racing Team - Pannónia Ring

Június 21-én rendezték meg Gyorsasági Közép - Európai Zóna Endurance Bajnokságot a Pannónia Ringen, ahol Herter Guszti és Nagy Dani szereplésével vett részt az MGS Racing Team. A csapat másik pilótája, az utánpótlás korú Bende Dani eközben a pálya gokartos részén igyekezett bizonyítani.

Herter Guszti, a 2013-as év endurance bajnoka és 2013- as Suzuki Kupa győztes Nagy Dani alkotta duó a második legjobb idővel várta a szombat délutáni Endurance Országos Bajnokság 2 órás futamát a Pannónia Ringen. 



 



 

Az időmérő alatt volt izgalom, Nagy Dani, aki a Suzuki Kupában az RCM Motorsport versenyzője, az első körben, még a célegyenes végén egy bal első defekttel indított,  az MGS Racing Team-et technikai háttérben kisegítő RCM Motorsport csapatának köszönjük a bravúrosan megoldott a gyors kerékcserét és a hétvégén nyújtott munkájukat. Az időmérő további részébe, pedig a csapatnak még belefért egy komplett kerékcsere is a pilóta csere közben. Herter Guszti - Nagy Dani páros a Pannónia Ringen Kategória 1. helyezést és  összetett 2. helyezést szerzett a 2 órás futamon.  Az MGS Racing Team elmondhatja azt is, hogy két pilótájuk annyira összeszokottan versenyzett, hogy a csapatok közötti nem létező "œpilóta csere versenyt" is bravúrosan a legjobb mért idővel, 22 másodperc alatt teljesítették.

 

 

 

Az MGS Racing Team utánpótlás gokart csapatát ezen a hétvégén Bende Dani képviselte, aki Gokart Rotax Max kategóriában a Pannónia Ring -en indult és ért célba 12-ként a június 20-22-ei verseny hétvégén.

Nagyon jól sikerült edzés és tesztnapok voltak Dani mögött, mikor vasárnap egy nagyon erős nemzetközi mezőnyben mérhette össze tudását kategóriájában. A délelőtti időmérőn Gokart Rotax Max kategóriában egy nagyon erős nemzetközi versenyben 12. helyen végzett a 24 indulóból, a magyarok között viszont a második lett a mindössze 13 éves gokartos.

Az első futamban sajnos elszakadt a gázbovden, így a fiatal pilóta feladni kényszerült a küzdelmet. A második futamot ezért az utolsó, 24. helyről kezdhette, de végül erős csatákban a 12. helyig jött fel az MGS versenyzője.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: