DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gyorsasági (Gy)

Pannónia-ring: Kettőből kettő Vizin Tamásnak

Harmadik versenyhétvégéjéhez érkezett a Lotus Cup Eastern Europe az elmúlt hétvégén. A versenyekre ezúttal a Pannónia-ringen került sor, ahol öt Lotusos versenyző állt rajthoz a ""kistúra" mezőnyben.

A szombati, 19 fős időmérő edzésen a Lotusosok közül Vizin Tamás futotta a legjobb időt, ő 2:11.893-as körével az ötödik rajtkockát szerezte meg, ami a Lotus CEE pole pozícióját is jelentette egyben. Lekeny György egy másodperccel lemaradva a 6., Lekeny Márk a 7., míg az ötödik Exige-ben helyet foglaló Balogh György a 10 helyre, Havellant István pedig a 13.-ra kvalifikált.

 

Az első, azaz szombati versenyen a legjobb Lotusos ismét Vizin Tamás lett, aki az LCEE értékelését úgy nyerte meg, hogy az abszolút versenyben is felért a dobogó harmadik fokára. Eközben Lekeny György az ötödik, Márk a kilencedik, Balogh György pedig a tizenegyedik helyen látta meg a kockás zászlót, míg Havellant István technikai okok miatt nem tudott elindulni a versenyen, autójában váltót kellett cserélni.

 

A szombat azonban itt nem ért véget. Három LCEE-s páros a két órás endurance versenyen is rajthoz állt. A Lekeny Márk - Lekeny György duó az ötödik, Balogh György - Balogh Bence a hatodik, Havellant István - Szíjj Csaba párosa pedig a hetedik helyről várhatta a kilenc versenyzőpárost felvonultató, 16.04-kor rajtoló megmérettetést.

Végül mindhárom páros be tudta fejezni a versenyt. A Havellant - Szíjj páros fel is ért a dobogó harmadik fokára, míg a Lekeny - Lekeny duó az ötödik, a Balogh - Balogh kettős pedig a hatodik helyen ért célba.

 

A vasárnapi időmérő edzésen a Lotusosok között a következő sorrend alakult ki: Vizin - Lekeny Gy. - Lekeny M. - Balogh - Havellant. Ők a 3., 5., 7., 8, illetve 11. rajtkockából várhatták a piros lámpák kialvását.

A délutáni versenyen Lekeny Márk nem indult el, míg Balogh György nem tudta befejezni a futamot.

Vizin Tamás az abszolút második helyet szerezte meg, ezzel bezsebelve egy újabb Lotus CEE győzelmet. A sorozat értékelés szerint a dobogóra még Havellant István és Lekeny György állhatott fel, ők az abszolút hetedik és tizenharmadik helyen értek célba.

 

A következő versenyhétvégére a legendás spa-i aszfaltcsíkon kerül majd sor, július 11-13-án.

 

A pontverseny állása:

1. Vizin Tamás           54 pont

2. Havellant István     36 pont

3. Lekeny György      30 pont

4. Lekeny Márk          18 pont

5. Sánta János               6 pont

6. Balogh György         5 pont

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: