DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Gyorsasági (Gy)

Gyorsasági ob - Pannonia-Ring

Június 20-21-22-én rendezték a Pannonia-Ringen a Hankook Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság V-VI. fordulóját.

Négy kategóriában versenyeztek a nevező pilóták plusz sorra került a már-már elmaradhatatlan két órás endurance megmérettetés is. Szombat délután 9 csapat indult el a hosszútávú versenyen, ahol hat magyar és három külföldi páros versenyzett. Bódis Kálmán és Rácz István győzelméhez nem férhetett kétség, akik a Silver Stinggel két kört vertek a második helyen célba érő Herter Gusztáv Nagy Dániel párosra, akik egy Seat León Supercopát irányítottak. A dobogó harmadik foka egy cseh és szlovák párosé, nevezetesen a Valásek Milan Hornák Miroslav kettősé lett.



 



 

A túra kategóriákat a kevés létszám miatt ezúttal összevonták. Mindössze két "nagytúrás" autó volt ott a mezőnyben, Bódis Kálmán a 997-es hófehér Porschével, míg Erdélyi Zoltán egy BMW-vel csapatta a Pannonia-Ringen. A 2000 köbcenti alatti géposztályban Ifj. Ficza Ferenc a Honda Integra Type-R-rel mindkét versenyt megnyerte, rajta kívül három Renault Clio és egy 156-os dízel Alfa indult ebben az osztályban. Az 1600 köbcenti alatti kategóriában az első futamot Lévai Zoltán nyerte a Suzuki Ignissel, a második versenyen viszont nagy csatában legyőzte őt a Honda Civicet irányító Tóth Anita. Vizin Tamás a Lotus Cup Eastern Europe mindkét megmérettetését megnyerte, mondhatni, ahogy szokta.



 



 

A formula mezőnyben rendezetek egyedül három versenyt, amelyen három különböző győztes született. A szombaton sorra kerülő első futamot Fekete Krisztián nyerte Kőszegi Tamás illetve saját fia, Fekete Dominik előtt. A "Fekete-család" a B3Racing két Tatus-Hondájával indult a hétvégén. Vasárnap reggel a formulások kezdték a napot, amely futamon Kőszegi Tamás bizonyult a legjobbnak Fekete Dominik és Pödör Balázs előtt. Nagyot csatázott az első négy helyen célba érő pilóta, végül a fehér Dallara VI-3 konstrukciójú autót kormányzó Kőszegi haladt át elsőként a célvonalon. Hogy keretbe foglalják a napot, a formula pilóták zárták a hétvége versenyeit egy nagyon egyértelmű futammal. Pödör Balázs ellentmondást nem tűrően vezette győzelemre az F3-as Dallaráját megelőzve Fekete Krisztiánt és Rónai Tamást, aki egyben a Formula-Renault kategóriáját is megnyerte. Mindháromszor.



 



 



 

A két Suzuki kupa hozta a legkiélezettebb küzdelmet. Az RCM Kupában óriási csata zajlik Tim Gábor és Nagy Dániel között a bajnoki címért, ám ez a hétvége Hatvani Bálintról szólt, aki mindkét futamot behúzta éppen Tim és Nagy előtt. A bajnokságot a hétvége előtt Nagy Dániel vezette, ám a Pannonia-Ringen fordult a kocka és Tim Gábor került előnybe. A java azonban csak ezután jön"



 



 

A Swift Cup Europe küzdelmeit is megérte a helyszínen megtekinteni. Az első versenyt ugyan Balogh Bence viszonylag simán megnyerte, ám mögötte hatalmas harc dúlt a pozíciókért Bernula István, Benyó Máté és Keszthelyi Vivien között. Végül Benyó és Bernula locsolhatta a pezsgőt a dobogón. A második futamon a pole pozícióból induló Csík János végig dominálta a versenyt és magabiztos előnnyel zárta az élen a tizenkét kört, ám ehhez kellett a Keszthelyi Vivien, Balogh Bence és Benyó Máté egymást gyepálása. Ebből Benyó Máté jött ki nagyon rosszul, akit megbüntettek így leszorult a pódiumról.



 

Legközelebb augusztus 22-24 között a Slovakiaringen versenyezhet a hazai mezőny, méghozzá egy újabb rangos esemény, a GT1-es világbajnokság utódául szolgáló FIA GT széria betétversenyként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: