DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Ausztriában futottak a Lotus-os lányok

Az osztrák Forma 1-es pályán, a Red Bull Ringen futottak a LotusLadiesCup versenyzői egy helyi versenyen. A megmérettetésen rajthoz állt: Bende Adrienn, Vogel Adrienn, György Anett, Bujdosó Szilvia és Szlovákiából Veronika Vanyova is.

A lányokat elkísérte Nagy-Bujdosó Nóra(28), válogatott kosárlabdázó is, hiszen húga Bujdosó Szilvia(22) második éve versenyez a női sorozatban. Nóra aztán, húga és Bende Adrienn társaságában le is futotta a 4.3 km-es távot, sőt egyéniben a 4., csapatban pedig a 8. helyezést érte el.



 



 

"Jó ötletnek tűnt, hogy fussak a Lotus-os lányokkal, de aztán két olyan emelkedő is volt a pályán, amikor megfordult a fejemben, hogy inkább sétálni kellene."-mesélte mosolyogva Nóra, aki örült, hogy a testvérével lehetett egy csapatban. "Kevés időt tudunk együtt tölteni, hiszen nem egy városban élünk, a versenyeire is ritkán jutok el, pedig nagyon büszke vagyok rá, hogy egy ilyen kemény sportban megállja a helyét. Én nem bírom így a száguldást, amikor mellette ültem a versenyautóban többször is elakadt a lélegzetem."-tette hozzá a válogatott sportoló.



 

"örültünk a lehetőségnek, hiszen így megismerkedhettünk az osztrák Forma 1-es pályával. Meglepő szintkülönbségek vannak, nagy élmény lesz itt száguldani." - mondta Bende Adrienn, aki az első két verseny után vezeti a bajnokságot.



 



 

A LotusLadiesCup versenyzőinem véletlenül fogadták el a szervezők meghívását, a sorozat következő két versenyére ugyanis ezen a pályán kerül sor, a Kamion Európa Bajnokság betétfutamaként július 4. és 6. között, de akkor már a LotusElise versenyautókkal száguldanak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: