DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Tereprali (TR)

Zajlott az élet Kaposiéknál a gyulai futam szombatján

Mozgalmas nappal indult, szombaton pedig még mozgalmasabb nappal folytatódott a III. Gyulai Várfürdő Kupa a GTA Motorsport együttese számára. Nem túlzás kijelenteni, hogy a békéscsabai székhelyű különítmény háza táján a már pénteken is érzékelhető fesztiválhangulat szombaton csak tovább fokozódott.

A különítmény két egységére összesen négy szelektív szakasz várt az idei tereprali-ob harmadik futamaként megrendezett viadalon második napján: délelőtt és délután is teljesítették egyszer-egyszer a Kötegyán környékén, valamint a Sarkad és Doboz környékén kijelölt menetet. A napi penzum a két GTA-s egység közül a Kaposi Zoltán és Szőke Nikolett alkotta Nissan-egységnek sikerült jobban: a vegyespáros gondok nélkül teljesítette a távot és az erős nemzetközi mezőnyben a 11. pozícióból készülődhet a zárónapra.

 

"A délelőtti kört kissé álmoskásan kezdtük, ami éreztette a hatását az eredményen" - értékelt a tavalyi dízel bajnokpáros pilótája, Kaposi Zoltán. "Délután felpörögtünk és sokkal jobb tempót tudtunk autózni, amivel nagyon elégedett voltam. Nem is titkolom, hogy feldobott bennünket a tudat és a látvány, hogy itt, a mi térségünkben ilyen sokan lelkesednek a terepraliért. Rengeteg nézőt láttunk a pályák körül, ráadásul sokan szerencsére meg is látogattak bennünket a szervizparkban. Mi egyebet remélhetnék vasárnapra, mint hibáktól mentes autózást és célbaérkezést?"

 

Nem alakult ennyire jól a dolga a GTA Motorsport TH-csoportos Toyota Land Cruiserével versenyző gyulai párosnak, Lovász Györgynek és Balda Lászlónak: az egyik szakaszon olyan balszerencsésen repültek ki egy bukkanóból, hogy a navigátor nyaka megrándult. A fájdalmakra panaszkodó másodpilótát a szervizparkból a kórházba szállították, ahol a szükséges műszeres vizsgálatoknak köszönhetően megerősítést nyert, hogy a másodpilóta nem szenvedett komolyabb sérülést. "Természetesen megijedtünk, de bíztunk benne, hogy Lacinak nem esett baja és szerencsére így is történt. A kórházi vizsgálatok megerősítették ezt, így nincs akadálya annak, hogy a kihagyott szakaszok miatt ránk kiszabott időbüntetéssel holnap folytassuk a futamot" - fogalmazott Lovász.

 

A GTA Motorsport helyi alakulatként igyekezett jó vendéglátó lenni, s a fesztiválhangulatot fokozva vacsorára invitálta a szervizpark népét. A menüt a csapat főmunkatársa, Petróczki Zsombor állította össze és készítette el, a szakember által kreált kapros, babos marhahús különösen nagy sikert aratott.

 

A III. Gyulai Várfürdő Kupa vasárnap három szelektív szakasszal zárul: délelőtt Sarkad térségében a hosszabb menetet teljesítik, míg délután két ízben futják a Kötegyán környékén kialakított rövidebb szakaszt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: