DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali (TR)

Autósokkal csatázik a Qualisport a III. Gyulai Várfürdő Kupán

Az a szép a terepraliban, hogy egy-egy futam akkor is izgalmas tud lenni, ha az adott indulónak épp nincs közvetlen ellenfele a mezőnyben. Így van ezzel a Qualisport kamionos különítménye is a III. Gyulai Várfürdő Kupán, ahol a Scaniával - rivális kamion híján - a saját határait igyekszik feszegetni a Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Ács László alkotta hármas.
Az idei Africa Eco Race kamionos kategóriájában ezüstérmes alakulat fejben már az októberi Marokkó-ralira, valamint az év végén startoló hetedik Africa Eco Race-re készül, így a trió azt tervezte, hogy a Scania Qualisport V8 típusjelű 1100 lóerős versenykamion apró-cseprő nyűgjeinek kivasalásával tölti a magyar bajnokság idei harmadik, több mint 600 kilométer össztávú futamát. Szombaton ennek fényében vágott neki a napnak a kalocsai trió, s menet közben olyannyira ráéreztek a dologra, hogy nem volt szükség különösebb beállításbeli változtatásokra, egyéb variálásra, így elkezdték élvezni a kamionozást.

 

Afrikában, valamint a többi nagy sivatagi derbin egyáltalán nem szokatlan, hogy a kamionosok gyorsabbak az autósoknál, vagy legalábbis az autós mezőny bizonyos tagjainál, a gyulai viadal technikás szakaszain viszont előzetesen aligha lehetett elképzelni ilyesmit. Pedig a jelenség itt is működik: a Qualisport-trió a TH-csoportos versenygépeknél rendszerint gyorsabbnak mutatkozott, ráadásul több szakaszeredményük is jobb volt, mint az autós mezőny hátsó traktusában kikötő versenyzőké.

 

"Úgy érzem, hogy van okunk az elégedettségre, mert a Scanián az utóbbi hetekben elvégzett kisebb módosítások finomhangolásával szempillantás alatt végeztünk és a kamion jól működik"- értékelt a nap végén Kovács Miklós. "Volt néhány autós egység is, akiknél gyorsabbak tudtunk lenni. Remélem, hogy jól alakul a vasárnapunk is, és újabb élvezetes napot tudhatunk majd magunk mögött. Természetesen jó azt látni, hogy sokan kijönnek a pályák mellé és szurkolnak. Mivel mi évek óta sivatagi futamokon veszünk részt, ilyesmit tapasztalni csak ritkán van lehetőségünk, de nyugodtan mondhatom, hogy sokat jelent számunkra az itteni emberek szeretete."

 

Kovácsék vasárnap három további szakaszon át scaniázhatnak, a III. Gyulai Várfürdő Kupa ezzel a három menettel ér véget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: