DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali (TR)

HQ Racing: Felkészülés izgalmakkal

Az egy hónappal ezelőtti dobogós helyezés után újabb magyar bajnoki megmérettetésre készül a HQ Racing csapata. Hangodi Zoltán és a Yamaha HQ Buggy ezúttal a Gyulai Várfürdő Kupán, a hazai tereprali bajnokság harmadik futamán áll rajthoz.

Az előző bajnoki fordulóban elért siker után újult erővel vetette bele magát a munkába a HQ Racing csapata. A felkészülés azonban nem alakult zökkenő- és izgalommentesen: a megrendelt alkatrészek egyhetes késéssel, csak az utolsó pillanatban futottak be, a pilóta pedig vállfájdalommal küszködik.

 

"Több dolog is hátráltatott a gyulai versenyre való felkészülésben. Egyrészt speciális alkatrészeket rendeltünk a futóműhöz, amelyeknek múlt péntekre kellett volna megérkezniük, de csak ma kaptuk meg őket. Másrészt valamilyen gyulladás van a jobb vállamban, amitől már napok óta nem bírom kipihenni magam. összességében azt mondhatom, hogy készen leszünk, mégpedig kapkodás nélkül. A vállamtól viszont tartok, bár az is biztos, hogy ha egyszer elrajtolok, már nem érzem a fájdalmat. Gyulát egyébként nagyon szeretem, mert nagyon jó a verseny is és a hangulat is. Bízom benne, hogy összeáll minden, Beleden felállhattam a dobogóra, és most újra fenem a fogam a nagyvadakra!" - mondta el Hango.

 

A Gyulai Várfürdő Kupa pénteken délután ünnepélyes rajtceremóniával és egy 4 kilométeres szuperspeciállal veszi kezdetét, szombaton négy, vasárnap három szelektív vár a mezőnyre. A harmadik bajnoki futam össztávja közel hatszáz kilométer. A viadal érdekessége, hogy Gyula belvárosában, a Vértanúk útján alakítják ki a szervizparkot, amely egész hétvégén ingyenesen megtekinthető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: