DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Gyorsasági (Gy)

Juhász Dávid a BSB-ben!

Úgy tűnik, hogy az évek óta a hatalmas tehetségnek tartott gyorsasági motorversenyző, Juhász Dávid végre megkapja azt a lehetőséget, amire vágyott. Az idei szezonban az Alpok-Adria és az IMRC Sorozatokban versenyző motoros ugyanis meghívást kapott a világ egyik legerősebb bajnokságába, a Brit Superbike Bajnokságba. A Moto One Honda Racing versenyzője a BSB június 13-15-én rendezett futamán áll rajthoz a Superstock 1000-es kategóriában.

Az idei szezon eddigi eredményeivel nem lehet elégedetlen Juhász Dávid, a Moto One Honda Racing versenyzője. A tehetséges motoros a Superbike kategóriában az Alpok-Adria Bajnokság 8. helyén várja a folytatást, míg az IMRC Sorozatban - amely magába foglalja a Magyar Bajnokságot is - az összetett első helyén áll.



 



 

Éppen ezért nem véletlen, hogy a 21 éves versenyzőre külföldön is felfigyeltek. És nemcsak felfigyeltek, hanem egy fantasztikus lehetőséget kap a motoros: a norfolki Morello Racing csapatánál debütálhat a világ egyik legerősebb nemzeti bajnokságának tartott Brit Superbike Bajnokság - BSB - mezőnyében. A Morello Racing Team-et 2007-ben Steve Buckenham alapította meg. A csapatfőnök még 2009-ben figyelt fel Dávidra, amikor is Rockinghamben a fiatal versenyző Malcolm Ashley Kawasakiján egy fantasztikus futam keretében szorongatta meg a tapasztalt Peter Bakert. Buckenham úr ekkor megjegyezte a fiatal magyar pilóta nevét, és most, öt esztendő elteltével - és Malcolm Ashley közbenjárásával - Dávid újra Angliába utazhat: június 13-15-ig tartó BSB versenyhétvégén a csapat színeiben áll rajthoz Snettertonban.



 

Juhász Dávid versenyző: "Még most is alig merem elhinni, hogy versenyezhetek a híres MCE British Superbike bajnokságban. Szeretném megköszönni az egész csapatnak, hogy megkaptam ezt a lehetőséget. Ígérem, mindent megteszek azért, hogy senkire se hozzak szégyent, és megragadjam ezt az esélyt."



 

Balogh Róbert, a Moto One Honda Racing csapatfőnöke: "Dávid a június 13-15-én, Snettertonban megrendezésre kerülő MCE British Superbike futamon egy Kawasaki ZX10R nyergében vág majd neki a versenynek Superstock 1000 kategóriában."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: