DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Off-road

Mesterhármasra készül Harsányi Zoltán és csapata

Az RXC Technics Motorsport nyolcszoros magyar bajnok versenyzője, Harsányi Zoltán idén eddig minden versenyt megnyert, amin elindult. Két futam után két győzelemmel, azaz száz százalékos mérleggel vezeti a Magyar Nyílt Rallycross Bajnokság összesített pontversenyét a SuperCars kategóriában, és most hétvégén triplázásra készül.

Egy esős és egy száraz pályás győzelmet is szerzett már idén Harsányi Zoltán a magyar bajnokságban, aki idén eddig tehát verhetetlen párost alkot sokat látott Mitsubishi Lancer EVO V-ösével. A máriapócsi szezonnyitón és egyben FIA Közép-európai zónabajnoki futamon szakadó esőben nyújtott emlékezetes produkciót a döntőben, majd a nyirádi Rallycross Challenge Europe és OB-futamon száraz pályán bizonyult gyorsabbnak összes külföldi és magyar riválisánál. Az előttünk álló pünkösdi hosszúhétvégén újra a máriapócsi RabócsiRingre látogat a hazai bajnokság mezőnye, és Harsányi újabb győzelemre készül. Lehetőleg száraz pályán - idén úgy még Máriapócson nem nyert!

 





A csapat másik pilótája, Vass Zoltán is nagyon elszántan készül az újabb megmérettetésre, olyannyira, hogy a hét elején leutazott Máriapócsra tesztelni új Coltjával, amelynek az első két forduló alkalmával még több fájó gyerekbetegsége is előjött. Az új technikának idő kell, mire teljesen kiforrja magát, de a mostani teszt komoly segítséget jelentett abban, hogy egy fokkal élesebb fegyverré váljon a Colt a pilóta kezében, mint az eddigi versenyeken. Vass Zoli ezért abban bízik, a most következő magyar bajnoki futamon már egy igazán élvezeteset tud autózni, és össze tudja mérni erejét a többi versenyzővel.


 
Harsányi Zoltán (Mitsubishi Lancer EVO V.)
"Erre a versenyre is a jól bevált módon, ugyanúgy készülünk, mint bármelyik másik versenyünkre. Az idei év nem is indulhatott volna jobban, ezért bízom a hasonló folytatásban. Az első máriapócsi versenyen Kárai Tomi nagyon kemény ellenfélnek bizonyult, ezért arra számítok, hogy most sem lesz egyszerű legyőzni őt és a többieket. Mi a saját dolgunkra koncentrálunk, és remélhetőleg most is sikerül majd kihoznunk magunkból és az autóból a maximumot. Jó formában vagyunk, ezért a cél természetesen az, hogy a harmadik idei futamgyőzelmünket is behúzzuk. Nem lesz egyszerű, de megpróbáljuk."

 


 
Vass Zoltán (Mitsubishi Colt)  
"Nagyon készülünk erre a versenyre. Voltunk tesztelni Máriapócson, ötször négy kört mentünk, tehát nem a mennyiségen volt a hangsúly, viszont próbáltunk minél hasznosabb munkát végezni. A motort kíméltük, nagyon pici turbónyomással mentünk végig, ALS nélkül. Inkább egy autóbelakás volt ez a részemről, hogy kicsit otthonosabban mozogjak benne, mint az eddigi két versenyhétvégén, illetve a megbízhatóságot teszteltük, ami szerencsére rendben volt, semmilyen műszaki problémánk nem jelentkezett. Ha ez a versenyen is így lesz, akkor alapvetően már boldogok leszünk. Lényegében egy héttel hamarabb kész lettünk az autóval a versenyre, és igazából 1-2 apróságot kell csak a helyére tennünk. A stabilizátorral bajlódunk most elég sokat, mert nincs kialakítva a helye az autón, Máriapócson viszont ez nagyon kell, mert a teszten is éreztem, hogy a kanyarokban szinte fel akart billenni az autó, és nagyon tolja az elejét. Beállítás terén a lehető legjobbat sikerült kihoznunk a teszten a gátlókból, de még így is nagyon messze vagyunk a jótól, Máriapócsra egyszerűen kell a stabilizátor. Nyirádon megvoltunk nélküle, de itt ez sajnos nélkülözhetetlen, úgyhogy dolgozunk a megoldáson. összességében a száz százaléktól még nagyon messze vagyunk, de lépésről lépésre közelítünk felé, és szerintem a mostani versenyre már egészen jól összeállnak a dolgok, ezért bízom benne, hogy sikerül egy jóízűt autóznunk. Meglátjuk, ez mire lesz elég a jelenlegi mezőnyben."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: