DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Tereprali (TR)

GTA Motorsport: A Viharsarok nevében

""Mindenütt jó, de a legjobb otthon!" Így szól a régi mondás, amellyel a június 6-8-án tartandó III. Gyulai Várfürdő Kupa előtt egyetért a GTA Motorsport legénysége is: a tavalyi dízel bajnokpáros, a Nissan Pickuppal versenyző Kaposi Zoltán és Szőke Nikolett, valamint az együttes TH-csoportos duója, Lovász György és Balda László is megsokszorozott erőbedobással készül a várva várt hazai bevetésre.

Nem csoda, hogy mindkét egységet fűti a bizonyítási vágy: a békéscsabai székhelyű GTA Motorsport a Viharsarok térségének egyetlen tereprali-együttese, ráadásul mostanában nem volt lehetőségük hazai pályán, hazai közönség előtt versenyezni, mivel futamot legutóbb 2012-ben rendeztek arrafelé. A Nyílt Országos Bajnokság idei első két fordulója után az abszolút értékelés 10. helyén álló Kaposi-Szőke párost doppingolja az a tény is, hogy szeretnének jobban zárni, mint legutóbb a Riverside Baján, ahol egy tetőre borulás után, a szakadó esőben szélvédő nélkül száguldva fejezték be a viadalt.



 

"Őszintén szólva tavaly nagyon sajnáltuk, hogy Gyula kimaradt a menetrendből" - mondta a tereprali világában harmadik szezonját töltő, a dízel kategória ponttáblázatát jelenleg is vezető pilóta, Kaposi Zoltán. "Hazai közönség előtt autózni csodálatos érzés, kiváltképp itt, ahol mindig nagyon sokan eljönnek megnézni a futamot. 2012-ben volt alkalmam megtapasztalni az itteni verseny remek hangulatát, ráadásul azóta egy kis befejezetlen ügyem is van a környékkel: borulások tekintetében azon a futamon estem át a tűzkeresztségen, nem jutottam el a célig, így ezt a hiányosságot szeretném most pótolni. Szervizcsapatunk ezúttal is a Hovány Csoport Nissan-szakértőinek segítségével készítette fel az autót, mi pedig Nikivel már a napokat számoljuk visszafelé a rajtig. Csakis egyetlen cél lebeghet a szemünk előtt: minél előkelőbb helyen végezni és minél több pontot szerezni!"



 



 

Lovász György az idény első két futamán a GTA Motorsport TH-csoportos Toyota Land Cruiserének volánja mögött megkapta az "alapkiképzést", amit navigátorával, Balda Lászlóval együtt megpróbál jól hasznosítani. A duó számára egyébként "hazaibb" futamot nehéz lenne elképzelni a III. Gyulai Várfürdő Kupánál, tekintettel arra, hogy mindketten a versenyközpontnak otthont adó városban élnek: "Természetesen mi is érezzük azt a plusz motivációt, amit a hazai megmérettetés ad és szeretnénk ezt jó eredményre váltani. Rajtunk nem fog múlni és a csapaton sem, akik tényleg remek munkát végeztek az autó felkészítése során" - fogalmazott Lovász.



 

A III. Gyulai Várfürdő Kupa pénteken 15 óra 30 perckor veszi kezdetét a gyulai Vértanúk útján kialakított szervizparknál tartandó rajtceremóniával, amelyet egy rövid szuperspeciál követ majd. A több mint 600 kilométer össztávú futam szombati napján négy, míg vasárnap három szelektív szakaszt futnak majd a versenyzők: az útvonal több települést is érint, így az érdeklődőknek Gyula mellett Sarkad, Sarkadkeresztúr, Doboz, Kötegyán és Tarhos térségében is lesz lehetősége figyelemmel kísérni az összecsapást, ráadásul a szuperspeciál, a szelektív szakaszok és a szervizpark megtekintése is ingyenes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: