DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Tereprali (TR)

Helyi erők a III. Gyulai Várfürdő Kupa mezőnyében

Helyi kötődésű versenyzőkért is szoríthatnak azok, akik június 6-8-án kilátogatnak a Cargo Racing által szervezett III. Gyulai Várfürdő Kupára, a Nyílt Terep-rallye Országos Bajnokság idei harmadik összecsapására. A GTA Motorsport együttese több autós géposztályban is érintett, de lesz helyi navigátor, valamint egy terepralis berkekben régi ismerősnek számító visszatérő pilóta is.

A gyulai központtal, Sarkad, Sarkadkeresztúr, Doboz, Kötegyán és Tarhos érintésével megrendezésre kerülő összecsapás hazai futam a Békéscsabán székelő GTA Motorsport számára. A sportágban harmadik idényét töltő pilóta, Kaposi Zoltán az idei évad előtt hívta életre saját csapatát navigátorával, Szőke Nikolettel, s a Nissan Pickuppal versenyző tavalyi dízel-bajnokpáros mellett a különítmény kötelékében versenyez a TH-csoportos Toyota Land Cruiserrel induló elsőéves gyulai egység, Lovász György és Balda László is.



 

"Megsokszorozott erővel készülünk a Gyulai Várfürdő Kupára" - mondta Kaposi Zoltán. "Az évad első két futama jót és rosszat egyaránt tartogatott számunkra, most viszont, a hazai közönség előtt tényleg apait-anyait beleadunk majd. Nagy öröm, hogy idén ismét megrendezik ezt a futamot, mert tavaly nagyon hiányzott. 2012-ben fergeteges volt a hangulat, rendkívül jó pályákon versenyezhettünk és biztos vagyok benne, hogy ezúttal sem fogunk csalódni."



 

Szintén a Nissannal versenyzők táborába tartozik a Sólyom Team, ahol a pilótának, Sólyom Olivérnek Galbács Mátyás személyében egy tősgyökeres gyulai másodpilóta diktálja az itinert, aki ráadásul karrierje során első ízben versenyezhet a hazai közönség előtt.



 



 

"Amióta a terep-rallyban versenyzem, azóta várom, hogy a hazai, gyulai közönség előtt is megmutathassam, mivel foglalkozom hétvégenként. Nagy reményekkel vágunk neki ennek a futamnak, az új szervizcsapatunk az előző versenyen és a mostani felkészülés során is bebizonyította hozzáértését. Minden autóverseny-rajongót szeretettel várunk kint a pályákon és a Sólyom Team szervizterületén" - fogalmazott Galbács.



 

Vörös Ferenc a múltban Szalay Balázs csapatában több alkalommal is versenyzett, s olyan nagyhírű viadalokon is részt vett a gárda munkatársaként, mint például a Dakar és a Silk Way Rally. A gyulai pilóta rég nem indult semmilyen versenyen, ám eldöntötte, hogy a Gyulai Várfürdő Kupán ott lesz a mezőnyben. "Most még nem akarom elárulni, hogy melyik csapattal, vagy milyen járművel indulok, de az biztos, hogy részt veszek a versenyen. A korábbi években a lelkes helyi közönség mindig csodálatos hangulatot teremtett, ráadásul úgy hallani, hogy szép mezőny verbuválódik össze, így elérkezettnek láttam az időt, hogy ismét versenybe szálljak" - mondta a pilóta.



 

A III. Gyulai Várfürdő Kupa június 6-án, péntek délután egy rövid szuperspeciál szakasszal indul, majd másnap négy, a zárónapon pedig három szelektív szakaszt futnak a versenyzők az öt érintett település térségében. Fontos információ, hogy a nézők a szuperspeciált, a szelektív szakaszokat és a szervizparkot is ingyenesen tekinthetik meg: utóbbit Gyula szívében, a Vértanúk útján alakítják ki, míg a nézői pontokat - a szakág szabályainak megfelelően - csak később adhatják közre a szervezők.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: