DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Tereprali (TR)

Nehéz hétvége fontos tanulságokkal

Nem Hangodi Zoltán és a Klement Mosquito hétvégéje volt a túrkevei magyar bajnoki nyitány: míg szombaton a sárral küzdött a pilóta, vasárnap a kuplung meghibásodása fosztotta meg attól, hogy a hosszúra nyúlt téli szünet után végre egy jót versenyezzen. A Túrkeve Kupát végül a 11. helyen zárta.

Nehéz hétvégét tudhat maga mögött a HQ Racing csapata: a Túrkeve Kupa szombati napjának hatalmas sara igencsak megviselte a Klement Mosquitót. Vasárnapra sokat szikkadt a pálya, de ekkor a kuplung dobta be a törülközőt. Végül nem volt mit tenni, Hango az első szelektív teljesítése után bevitte a Mosquitót a parc fermébe, így ha forfaittal is, de befejezte a Túrkeve Kupát.



 



 

Folytatódott a pechsorozat, a vasárnapi rajtnál megcsúszott a kuplung. Mentem addig, amíg meg nem láttam Fazekas Karcsiékat felborulva az erdőben, ott megálltam, és vártam tíz-tizenöt percet, mire lehűlt az olaj, és utána már nem csúszott a kuplung. A hosszú gyorsra már nem mentem ki, mert nem lett volna túl sok értelme, inkább forfaitoltam. Sajnálom, mert nagyon peches volt az egész hétvége, ebből nyilván sokat tanultunk. Most hazamegyünk, és levonjuk a következtetéseket. Amúgy az autó megbízható, nincs vele baj, de ezt a sarat nagyon nem szereti" - mondta el Hango a célban. A hazai bajnokság május 9-11. között Beleden a Riverside Bajával folytatódik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: