DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Gyorsasági (Gy)

Bemutatkozott a Hell Racing Team - Wéber Gábor is a csapatban

A Hell idén a motorsport számtalan műfajában - pályaversenyzésben, raliban, driftben és motorozásban - támogat versenyzőket. A felálláshoz ezúttal a B3 Racing versenyzői, Wéber Gábor és Bús Edina is csatlakoznak, akik az újrainduló Seat Leon Európa-kupában vesznek részt.

Wéber Gábor örül, hogy ismét versenyezhet, a pilóta ugyanis a tavalyi évet teljesen kihagyta. "Igazából a WTCC-re vártam, a Zengő csapat második Hondájára, de abból nem lett semmi. Már nem harminc éves vagyok, ezért nem akartam még egy szezont kihagyni. A Seat Leon Kupa idén újraindul, mindenki ugyanolyan autót kap, ez is segítette a választást, amellett, hogy újra Bári Dáviddal dolgozhatok együtt. A mezőnyből egyedül Edinát ismerem, de a nevezési listán szerepelnek nevek, akiktől arra számítok, erősek lesznek. A korábbi évek során megszoktam, hogy a kupa mezőnye nagyon vegyes, vannak rutinosabbak és nagyon fiatalok is" - mondta Wéber, aki egyben az Európa-kupa legutóbbi, 2010-es győztese.

 

Bús Edina számtalan kategóriát kipróbált már, a Lotus Ladies Cup címét kétszer is megnyerte, de külföldi kategóriában most először vesz részt. "Külön öröm, hogy Gábor lesz a csapattársam, akitől nagyon sokat tanulhatok. Tegnap teszteltem a régebbi Seatot, jövő héten pedig Barcelonában próbálhatom ki az újat. Idén célom a középmezőnyben végezni, két női versenyző lesz rajtam kívül a mezőnyben: őket mindenképp le szeretném győzni."

 



A terepralis Korda Erik rendkívül balszerencsés tavalyi szezon után vág neki 2014-nek, új navigátorra tett szert az Európa-bajnok Nyirfás Julianna személyében. Ők már túlestek első versenyükön, Túrkevén egy defekt miatti balszerencsés kezdet után harmadik helyen értek célba. Korda Erik nem győzte dicsérni új társát: "Julcsi már az első raliversenyén 150 %-on teljesített, rögtön látszott rajta, hogy profi. Tavaly egyetlen ralin sem tudtunk célba érni, a pechből maradt kicsi az első idei versenyre is, de végül dobogón zártunk."

 

A HRT - Hell Racing Team - driftversenyzői nagy esélyekkel indulnak idén, György Szilveszter 2011-ben, Grózinger Zsolt tavaly szerezte meg a bajnoki címet. Szilveszter azt a szezont kihagyta és pontozóként vett részt a versenyeken, idén azonban új autójával visszatér a mezőnybe. "Jó barátok vagyunk, de más lesz a pályán kívül a viszonyunk és más a pályán" - fogalmazott Grózinger Zsolt.

 

A motoros részleg, amelyet a KTM Kecskemét képvisel, népes versenyzői táborral rendelkezik. Az MX1 kategóriában másodikak lettek a csapatbajnokságban. Bódis Roland annak örül, hogy 2013-at sérülés nélkül megúszta, ellentétben Majláth Lóránttal, aki egy baleset következtében három csigolyáját is eltörte. Ő csak néhány éve kezdte a versenyzést, és maga is beismerte, ez nagyon komoly hátrányt jelent. A csapatban két rendkívül fiatal versenyző is szerepel, a tizenkét éves Karai Kristóf quaddal versenyez, az alakulat új csatlakozója pedig Kovács Ádám Zsolt, a Hell legifjabb sportolója. Tíz éves kora ellenére már öt év versenytapasztalattal rendelkezik, 17 különböző országban versenyzett eddig - saját bevallása szerint jobban élvezi a külföldi versenyeket, mint a hazaiakat.

 

A Hell nem csupán az autósportokban érdekelt. Bogár János - akinek a bemutatkozást ki kell hagynia - az ultramaraton világában mozog, egynapos és száz kilométeres futóversenyeken vesz részt. Ezekkel és a gyakorlásokkal együtt minden héten 300 kilométert fut. A 17 éves Gercsák Szabina a judo egyik nagy reménysége, az ifjúsági bajnokságokat és kupákat folyamatosan nyerte, tavaly pedig a felnőttek között is bemutatkozott.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: