DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Gokart

Gokart: Fodor nyert, Menya kibicelt

Két győzelemmel, egy második és egy negyedik helyezéssel kezdte az MHH Team a magyar gokartbajnokságot. Fodor Géza az olaszországi Jesolóban tartott szezonnyitón a Max Masters kategóriában a pole-pozícióból indulva az elődöntőt és a döntőt is megnyerte. A DD2 Mastersben az előfutamban második, a döntőben negyedik lett. Az MHH Team eredeti tervei szerint az Országos Ralibajnokságban is szereplő Krózser Menyhért is indult volna Max Masters kategóriában, ám a raliszereplés miatt nem tudott elegendő időt szánni a felkészülésre, ezért a szezonnyitón inkább Fodort segítette. Így is volt munkája bőven.


 

Fodor Géza: - Csodálatos, eredményes, tanulságos hétvégénk volt. Három héttel ezelőtt indultam Jesolóban a szlovén bajnokság futamán, ami nagyon hasznos volt. A pálya vonalvezetését szerintem gyorsan meg kell tanulni, erre nem kell egy külön hétvége, viszont hogy a pálya milyen ütemben gumizódik egy hirtelen eső után, az milyen gyorsan szárad fel, hogyan kell beosztani a gumikat, ezt csak akkor tudod, ha már van személyes tapasztalatod. A teszt versenyen ugyanezeket átéltük.



 



 

A legnagyobb tanulsága a pénteki napunknak volt. A verseny előtt nagyon sokat dolgoztunk a gokarton, a kamionunk berendezésén, én a saját munkámmal is elfoglalt voltam, ezért nagyon fáradtan estem be a versenyre. Pénteken csak kóvályogtam a pályán, még egy kerítést is lebontottam, a gokart hol túlkormányzott volt, hol alulkormányzott" Este sikerült korán lefeküdnöm és szombat reggel egy egészen más Fodor Géza ébredt fel, innentől kezdve minden rendben ment. A gyors regenerálódásért külön köszönet fizikai felkészítőmnek Japannek.



 

A Max Masters időmérőjét még slickkel nyertem meg, az elődöntő előtt esett az eső, de már száradt a pálya. Mi a három héttel korábban szerzett tapasztalatunk alapján slick gumit raktunk fel. A második kanyar után visszaestem a negyedik helyre, de nyugodt maradtam, ami rám nem nagyon jellemző. A hatodik körre sikerült feljönnöm az első helyre és megnyertem az elődöntőt. A döntőben az első helyről rajtoltam és végig vezetve megnyertem.



 



 

A DD2 Mastersban az időmérő vizes pályán zajlott, ahol második lettem. Az elődöntőt vezettem, de elkövettem egy hibát, a kerékvetőn váltottam és nem raktam be fokozatba. Csak egy pillanatra torpant meg a gokartom, de ez elég volt ahhoz, hogy megelőzzenek, így második lettem. A döntőben elsőnek futottam be, de kaptam egy tíz másodperces büntetést sárga zászló alatti előzés miatt. Sajnos nem láttam a zászlót, de még a feloldó zöld zászlót sem. Az én hibám volt. Ezzel a negyedik helyre estem vissza.



 

összességében elégedett vagyok a csapatunk teljesítményével. A szerelőim Litomiczky Zoltán és Kurgyis Róbert a csapatvezetőm Kovács István, a tanácsadónk Ben George és Menya is nagyon jó munkát végeztek. Itt volt a versenyen az edzőm, Csicsi is, aki egy másik versenyzővel viszi végig a szezont, de nekem is sok hasznos tanácsot adott. Köszönet az egész Hargitai Racingnek!



 



 

Krózser Menya: - Úgy terveztem, hogy én is indulok Jesolóban a Max Mastersben, de a raliszezonunk összeállítása annyira lekötött, hogy a gokartomat még ki sem tudtam próbálni. Fizikálisan is más felkészültséget igényel egy gokartverseny, erre is szeretnék rákészülni. Annak nem láttam értelmét, hogy csak körözzek, ha rajthoz állok, akkor versenyezni szeretnék, és ugyanolyan komolyan veszem a gokartot is, mint a ralit.



 

Így viszont tudtam segíteni Gézának. A gokart szakágban ő az első számú versenyzőnk, és talán jobb is volt, hogy a szezonnyitón a pálya széléről láttam őt. Így is nagyon sok feladatom volt, szervezés, figyelni, mikor megyünk be, mi történik a pályán, mikor kezd esni az eső, milyen gumit rakjunk fel, mivel lehetünk gyorsabbak. Mivel Géza két kategóriában is indult, reggeltől estig egyfolytában pörögtünk, de az eredményre mindannyian büszkék lehetünk.



 



 

Az MHH Rally & Kart Team 2014-es eredményei

március 23. Jesolo, szlovén gokart-bajnoki futam, Fodor Géza, DD2 Masters 2. helyezés március 30. Vredestein-Miskolc Rali ORB-futam, Krózser Menyhért-Papp György, defekt miatt kiestek április 13. Jesolo, magyar gokart-bajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 2., 4. helyezés



 

Magyar Gokart Szövetség Bajnoksága

április 11-13. OB, CEE Jesolo, Olaszország

április 25-27. OB, osztrák Rechnitz, Ausztria

május 16-18. OB Gokart Stadion, Kecskemét

június 20-22. OB, CEE Pannonia-ring, Ostffyasszonyfa

július 25-27. OB, CEE Poznan, Lengyelország

augusztus 29-31. OB, osztrák Dunaszerdahely, Szlovákia

szeptember 19-21. OB, CEE Speedworld, Pachfurth, Ausztria

október 10-12. OB, osztrák Speedworld, Pachfurth, Ausztria

*OB: országos-bajnokság, CEE: Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság, osztrák: osztrák bajnokság

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: