DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Tereprali (TR)

Saras nap végén Komornicki az élen

Lukasz Komornicki áll az élen a Túrkeve Kupa szombati versenynapja után. A lengyel pilótát Fekete Antal és a cseh Zdenek Porizek követi. A saras pálya komoly kihívásokat tartogatott a versenyzőknek, de ők élvezték a megmérettetést és a túrkeveiek vendégszeretetét.

A pénteki prológon másodikként célba érő lengyel Lukasz Komornicki - Ernest Gorecki páros (Chevrolet) már a nap elején átvette a vezetést, és ki sem engedte azt a kezéből egészen a napi célig. Tették ezt annak ellenére, hogy a váltóból még pénteken "megszökött" harmadik fokozatot továbbra sem sikerült visszacsalogatni. A második helyen a Fekete Antal - Tóth György páros áll a Toyotával, alig három perc hátrányban a lengyelektől. A cseh Zdenek Porizek és szlovák navigátora, Marek Sykora (H3 EVO) rendületlenül tartja a harmadik helyet Fazekas Károly (BMW X6), Korda Erik (Nissan Qashqai) és a cseh Tomas Ourednicek (H3 EVO) előtt.

 

"Nagy volt a sár, nem láttunk semmit, volt egy kis problémánk a futóművel, mert vagy fél tonnával nehezebb az autónk a sártól, és a felfüggesztés így már nem igazán működik. Továbbra sincs harmadik sebességi fokozatunk, de nagyjából két perccel vezetünk, és most csak teszteljük az autót" - mondta el Komornicki a célban.

 

Nem mindenkinek alakult szerencsésen a szombati versenynap, ami valószínűleg a pálya egy részén található hatalmas sárról lesz emlékezetes sokak számára. A legrosszabbul talán Hangodi Zoltán járt, az ő T3-as könnyű buggyjában komoly károkat okozott a beömlő nagy mennyiségű sár, ennek ellenére folytatja a versenyt.

 

Többen az autójuk végsebességére panaszkodtak, hiszen a sár mellett azért voltak igen gyors részek is. A pénteken hatodik, de szombaton a tizedik helyre visszacsúszó Kaposi Zoltán, és a tizennegyedikről az ötödik helyre feljövő Korda Erik egyaránt a lóerőket hiányolta, hasonlóan a mezőny egyetlen kamionos indulójához, Kovács Miklóshoz.

 

Murczin Zsolt kisebb fék- és kuplungprobléma miatt nem tudott úgy menni, ahogy szeretett volna, Horváth "Gombi" Béla Dodge Dakotájában előbb az ékszíjtárcsa, majd a kardán adta meg magát. Sólyom Olivérék autójában egy rejtélyes feszítőgörgő-csapágyprobléma jelentkezett többször is a nap folyamán, az utóbbi két versenyző sajnos nem is tudja folytatni a viadalt.

 

A T2-es kategóriában a hazai pályán versenyző Sebestyén Sándor vezet a cseh Tomas Horansky és a lengyel Mariusz Andrych előtt. A TH kategóriában a lengyel Piotr Bialowski áll az élen az első tereprali versenyét teljesítő Lovász György - Berki Donát páros előtt. A motorosoknál Hodola Richárd előnye közel négy perc Horváth "Laller" Lajos előtt.

 

Vasárnap még három szelektív vár a mezőnyre, kettő Kétpó, egy Túrkeve környékén, a Túrkeve Kupa délután 16 órakor díjkiosztóval zárul Szolnokon, a Tiszai Hajósok terén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: