DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Tereprali (TR)

Szárnyalt a Túrkeve Kupa nyitányán a Cargo Racing

Jobban aligha kezdhette volna a 2014-es idényt a Cargo Racing tereprali-alakulata: Fekete Antal és Tóth György a legjobb időt repesztette azon a szuperspeciálon, amellyel kezdetét vette a Túrkeve Kupa, ezzel együtt pedig a Terep-rallye Nyílt Országos Bajnokság, valamint a Közép-Európai Zóna Trófea idei szezonja.

 

A Jász-Nagykun-Szolnok megyében zajló háromnapos összecsapás első napján előbb az adminisztratív- és technikai ellenőrzéseket bonyolították le Szolnokon, majd kezdésként Kétpó település környékén teljesített egy 17 kilométer hosszú szakaszt a népes nemzetközi mezőny. Ez a Fekete-Tóth egységnek sikerült a legjobban: az Overdrive Toyota Hilux-szal versenyző páros 9 perc 40 másodperc alatt teljesítette a napi penzumot, így a 2. helyen záró, Chevrolet S10-essel versenyző lengyel Lukasz Komornickinél 11, a 3. pozícióban végző cseh Hummer-pilótánál, Zdenek Porizeknél pedig 22 másodperccel bizonyultak gyorsabbnak.

 

"Az előző évadot az első közös győzelmünkkel zártuk, az új szezont pedig a hosszú szünet és a rengeteg munka után egy ilyen remek eredménnyel sikerült indítani, így nagyon boldog vagyok" - értékelt a Cargo Racing pilótája, Fekete Antal. "Bár az utóbbi napokban komoly csapadékmennyiség hullott errefelé, a mai szakasz területén szerencsére nem volt súlyos a helyzet. A füves részek persze csúsztak, így erre nagyon kellett figyelnünk, de sikerült végig egyenletes, jó tempót autózni. Tisztán látszik, hogy lengyel barátaink új Chevrolet-konstrukciója nagyon versenyképes, a többiek is beleadnak apait-anyait, így arra számítok, hogy izgalmas folytatás vár ránk."

 

A Túrkeve Kupán szombaton öt, vasárnap három szelektív szakasz vár a versenyzőkre. A futam össztávja 66 kilométer, amelyből a mért szakaszok 375 kilométert tesznek ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: